Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo we doen met vrienden nog wel eens ketamine bij een avondje drinken maar ik las pas dat het nog best gevaarlijk kon zijn met alcohol is het risico heel groot met alcohol op dat je een hartstilstand krijgt of niet meer adem kan halen en wat zou dan ongeveer een te hoge dosering kunne zijn? En is de combinatie ketamine en MDMA wel veiliger want dat noemt iedereen de perfecte combi? En kan je met alleen ketamine zelf zonder anderen dingen niet dood gaan?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Alcohol combineren met ketamine kan inderdaad gevaarlijk zijn. Het zijn beide middelen die je suf kunnen maken. En in hele hoge doseringen kan je zelfs buiten bewustzijn raken. Als je deze middelen combineert, kunnen zij elkaar erg versterken. Je kan dus sneller 'out gaan'. Als je out gaat kan je stikken in je eigen braaksel. Door een overdosering alcohol kan je ook om andere redenen overlijden. Zoals in het ergste geval inderdaad een hartstilstand. Drugs (en ook alcohol) combineren geeft onvoorspelbare reacties.

Onder gebruikers wordt wel vaker gezegd dat mdma met ketamine een hele fijne combinatie is. Het is niet te zeggen of dit 'veiliger' is dan alcohol en ketamine. Drugsgebruik is nooit veilig en brengt nu eenmaal risico's met zich mee. Als je combineert, zijn de risico's en effecten onvoorspelbaar.

Ik kan je geen garantie geven met welke drugs je niet dood kan gaan. Wil je geen risico's lopen? Gebruik dan niet. Als je dat wel wil, maar de risico's zo laag mogelijk wil houden? Combineer dan niet en hou de dosis laag. Check onze website voor doseer- en andere tips.

Verder krijg ik het idee dat je wel wat bang bent om drugs te gebruiken. Gebruik alleen drugs als jij je 100% goed voelt. Als je angstig bent of andere vervelende gevoelens hebt, is de kans groot dat de drugs dit nog veel sterker gaan maken. Dan kan je een bad trip krijgen. Dat kan behoorlijk vervelend zijn. Niet alleen tijdens, maar ook na het gebruik.

Ik hoop dat je met deze info een heel eind komt. Heb je nog vragen? Dan hoor ik het graag.

Met hartelijke groet,

Dion

22 juli 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG