Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wat zijn de negatieve gevolgen van paddo's?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,


Bedankt voor je vraag. Je wilt weten wat de negatieve gevolgen zijn van het gebruik van paddo’s. Daar ga ik wat over uitleggen. De werkzame stoffen in paddo's en truffels zijn niet schadelijk voor het lichaam. Paddo’s kunnen vooral psychisch gevaarlijk zijn. Van het gebruik van paddo’s wordt de werkelijkheid anders dan je gewend bent. Als voorbeeld: muziek klinkt anders, je voelt je anders, je kan dingen gaan zien die niet echt zijn. 

Dat maakt ook dat de wereld er opeens heel naar en vervelend uit kan gaan zien. We spreken dan van een bad trip. Bij een bad trip voelt het alsof de gebruiker de controle is verloren over de trip. Tijdens zo een bad trip kunnen heftige en negatieve emoties opkomen. Ook kan het zijn dat je je misselijk voelt of licht in het hoofd. Deze situatie gaat gelukkig voorbij als het uitwerkt. Meestal loopt het goed af.

Er zijn enkele gevallen bekend over mensen die zich tijdens een bad trip levensgevaarlijk hebben verwond. Het is dus goed altijd op te blijven letten of iemand in de buurt te hebben die nuchter is en op je let als je gebruikt. De kans op nare trips wordt groter als je voor of tijdens de trip alcohol gebruikt of combineert met anderen middelen. Hoe voorzichtiger je bent, des te minder risico's.

Een ander risico is dat psychiatrische ziektes (zoals depressie of psychose) kunnen verergeren of verlengen door het gebruik van paddo’s. Wat maakt dat je deze vraag stelt? Ben je bezig met een schoolopdracht, gebruiken bekenden dit middel of ben je zelf nieuwsgierig naar dit middel?

Wat dan misschien nog belangrijk is om te weten is dat gebruik op jonge leeftijd veel meer risico’s met zich meebreng. Het effect is dan minder voorspelbaar. Ook kan het onbewuste gevoelens naar boven brengen wat is zo een trip best heftig kan worden.  

Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd. Wil je nog meer weten? Check even onze pagina over paddo’s, of stuur me nog een bericht. 

Groet,

Celeste

09 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG