Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste heer/mevrouw, Sinds een aantal jaar gebruik ik Dexamfetamine voor mijn ADHD. Ik reageer erg goed op dit medicijn en ik ben hier dan ook erg blij mee. Nu willen mijn vrienden en ik volgende week een keer LSD gaan proberen. Mijn vraag is dan ook of er problemen kunnen ontstaan als ik in de ochtend mijn dosis dexamfetamine heb genomen en in de middag LSD neem? Misschien goed voor de context. Ik heb in het verleden truffels geprobeerd en dit leverde geen problemen op. Hetzelfde met XTC. Ook merk ik als ik bijvoorbeeld alcohol drink en mijn dexamfetamine nog werkt ik mijzelf fijner voel dan zonder. Dit omdat ik rustiger en relaxter ben en dus veel meer van de avond geniet. Alvast hartelijk dank voor het antwoord!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Laten we samen eens kijken naar de mogelijk extra risico's. Ik hoop dat je met die informatie, voor jezelf een fijne keuze kan maken.

LSD is een van de intensere tripmiddelen. Er is geen gevaarlijke wisselwerking bekend tussen LSD en dexamfetamine. Maar mogelijk zijn de risico's wel wat verhoogd. Door dexamfetamine komt je lichaam in een soort stressmodus te staan. Die stressmodus kan erg helpen, om je beter te kunnen focussen als je AD(H)D hebt. Door de medicijnen, is de kans wat groter dat jouw lichaam in een angst- of paniektoestand terecht komt. Je hebt dus een grotere kans op een bad trip, en alle bijkomende uitdagingen.

Mensen met ADHD vinden het vaak lastig om prikkels te verwerken. De 'natuurlijke filter' werkt niet (zo) goed. Een tikkende klok, het licht, iemand die praat, toeterende auto's en alle andere dingen om je heen, komen even hard binnen. LSD kan ook voor heftige prikkels zorgen. Mensen met AD(H)D, raken door tripmiddelen sneller overprikkeld. Dit kan ook weer tot een bad trip leiden. Misschien dat je daarom ook een fijner effect hebt van alcohol. 

Wat denk jij wat een handige keuze is? Heb je al meer ervaring met trippen? Of waren de truffels jouw eerste keer? LSD kan wel behoorlijk intenser zijn, in vergelijking met truffels. Als je nog niet zo veel tripervaring hebt, kan het goed zijn om je dosering laag te houden. Liever te laag dan te hoog. Heb je ook een tripsitter bij je?

Wij zijn benieuwd naar jouw keuze en jouw ervaring. Zou je die met ons willen delen? Daar kunnen wij weer van leren.

Met hartelijke groet,

Dion

21 september 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG