Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hai, ik heb laatst voor het eerst samen met mijn vriendin 2cb gedaan, ieder één pil van 18mg. Ik heb eerder 2cb en andere psychedelische middelen gebruikt, zij heeft buiten wiet en alcohol enkel DXM gebruikt. We namen de pil dezelfde tijd in, echter kickte het bij mij veel sneller in dan bij haar. Zij raakte op het begin lichtelijk in paniek aangezien ik er al vrij lekker in zat en zij nog niks voelde. Uiteindelijk begon zij er ook aardig in te komen, echter zat er een behoorlijk verschil tussen ons hoogtepunt. Mijn vraag: hoe kan het dat het bij haar zoveel later in kickte? Ik heb namelijk liever dat wij beide tegelijk op het hoogtepunt zitten en niet als zij er helemaal in zit dat het bij mij al afzwakt. Wij zouden het namelijk graag nog een keer willen doen! Alvast bedankt :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Eenzelfde soort vraag krijgen wij vaker van gebruikers. Drugs werken per persoon eigenlijk wel verschillend, dit geldt ook voor wanneer iemand het effect gaat voelen. Lees hier meer over op de pagina over drug, set en setting.

Het heeft met een aantal factoren te maken. Zo kan het verschil zitten in fysieke verschillende bijvoorbeeld. Iemand die groter is heeft meer lichaamsoppervlakte, waardoor diegene meer van het zelfde middel nodig kan hebben om eenzelfde effect te voelen. Daarnaast hebben fysieke factoren als stofwisseling en de hoeveelheid eten van te voren ook effect op de timing van de effecten van drugs. Bij een lage stofwisseling duurt het langer voordat een middel via de maag in de bloedsomloop terecht komt. Dat geldt ook wanneer iemand veel eet van te voren. Het lichaam is dan nog druk met het eten verwerken en daarna wordt het middel pas opgenomen. Daarnaast kan het ook met de staat van je lichaam te maken hebben; actief of in rust. 

Hoe iemand zich voelt kan ook invloed hebben op wanneer het effect begint. Nerveus zijn, kan het effect wat blokkeren dan wanneer je lekker ontspannen in het effect kunt opgaan. Het kan ook een combinatie van al deze factoren bij elkaar zijn. Je kunt een logboekje bijhouden in de volgende keer, waar je noteert wanneer het effect optreedt enzvoort. Daarmee kun je kijken of er de volgende keer weer een groot verschil is in de snelheid waarin de effecten optreden. Als dat weer het geval is, dan kun je daarmee bijvoorbeeld het moment van inname aanpassen. Maar, beperk drugsgebruik tot een keer in de drie maanden om risico's zoveel mogelijk te beperken en je lichaam de kans te geven om goed te herstellen. Op onze site kun je overigens tips vinden over alle middelen, maar ook over het gebruiken van 2C-B

Ik hoop dat je vraag hiermee voldoende beantwoord is.

Vriendelijke groet,

Calvin

16 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG