Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 4 dagen achter elkaar elke avond 2 tot 3 keer xtc geslikt kben op de laatste dag fout gegaan door 3 xtc pillen in me mik gedaan te hebben kben er 3 dagen flink siek van geweest en heb nu angst paniek aanvallen en niet helder maar Mn erectie is niet meer als van te voren Mn erectie is lang niet meer so hard als eerst en ik kom veel ste snel klaar

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je geeft aan dat je in vier dagen tijd elke dag xtc hebt gebruikt en daardoor heb je nu last van angst en paniekaanvallen. Dit komt door de xtc die je gebruikt hebt. Je hebt in een korte periode veel van je lichaam gevraagd door veel xtc te gebruiken. Wij raden mensen altijd aan om drie maanden pauze te houden tussen drugsgebruik om hiervan te herstellen. Op deze manier kan je zowel geestelijk als lichamelijk herstellen en verklein je de kans op risico's als angst en paniek of andere soms onvoorspelbare nadelige gevolgen.

Xtc werkt daarnaast in het hoofd op een bepaalde stof. Het zorgt ervoor dat in de hersenen een grote hoeveelheid serotonine (wordt ook wel het geluksstofje genoemd) vrijgegeven wordt. Na een keer xtc gebruik is dit stofje op en duurt het minimaal zes weken voordat dat stofje weer in de hersenen komt. Doordat het dus in een keer opgemaakt wordt, ben je in de dagen daarna vaak meer somber en gevoeliger voor angst. Dat je nu angst ervaart is mede hierom niet vreemd. Daarnaast brengt een xtc-trip mensen in een bepaalde stress-modus, die vergelijkbaar is met een heftige situatie waarin iemand moet vechten, vluchten of bevriest. Deze staat van paraatheid kan bij mensen een bepaalde angst ontwikkelen in de dagen/weken/maanden na xtc, omdat het een vrij heftige staat is. Dit heeft allemaal ook een negatief effect op het krijgen van een erectie. Wees gerust, deze angstige gevoelens gaan weg!

Daar moet je wel een en ander voor doen. Gebruik geen drugs de komende maanden. Vermijd daarnaast zo veel mogelijk koffie, energydrank, sigaretten en stress. Als je je hieraan houdt bevorder je je herstel zoveel mogelijk en kom je er sneller bovenop. Hoe lang het precies duurt voordat je je beter voelt, verschilt per persoon. Het kan een paar weken duren, maar ook een aantal maanden. Op onze pagina over angst en paniek kun je nog wat extra tips vinden.

Vriendelijke groet,

Calvin

16 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG