Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik ben erg benieuwd wat drogeren doet met je als persoon? Daarmee bedoel ik of je er nog lichamelijke of phygische klachten aan over kan houden en zo ja, wat dan? Ik wil namelijk weten wat voor een invloed drogeren op je leven, lichaam heeft.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je vraagt wat drogeren voor gevolgen kan hebben.

Drogeren kan worden uitgevoerd met alcohol, drugs en medicijnen. 
Het doel kan verschillen maar vaak heeft het te maken met op een bepaalde manier misbruik maken van de situatie. Denk aan: het maken van een slechte grap, geld ontfutselen, gemakkelijker toestemming krijgen voor seksuele handelingen of om seksuele handelingen te verrichten zonder daar voor toestemming te verkrijgen.

Omdat er zoveel verschillende situaties zich kunnen voordien, is er geen eenduidig antwoord op wat de gevolgen zijn.

Je hebt aan de ene kant de directe lichamelijke gevolgen die door het middel worden veroorzaakt en aan de andere kant de emotionele schade. Voor lichamelijke gevolgen kun je het beste even kijken naar de verschillende middelen op de site. Meestal zijn deze klachten tijdelijk. Bijvoorbeeld iemand die door GHB out is gegaan zal daar in de meeste gevallen verder geen lichamelijke schade aan over houden.

De emotionele schade is voor iedereen weer anders. Sommige mensen hebben daar een aantal weken, maanden of nog jaren last van. Een drogering kan een trauma zijn. Vaak kunnen slachtoffers zich weinig meer herinneren of slechts vlagen. Gevoelens van onbegrip, schaamte, angst en verdriet kunnen het slachtoffer nog lang blijven achtervolgen. Dit kan allerlei klachten geven in het dagelijks functioneren zoals moeite met slapen, nachtmerries en moeite met het vertrouwen van mensen.

Het is dus moeilijk om aan te geven de gevolgen zijn omdat dat per situatie verschillend is. We hebben een pagina geschreven over drogeren waar nog meer is uitgewerkt. 

Mag ik vragen waarom je hier meer over wilt weten? Heb je zelf het gevoel dat iemand over je grens is gegaan? Kijk dan ook eens verder op de pagina van Sense en de Luisterlijn.

Je kunt ons natuurlijk ook altijd opnieuw een berichtje sturen.

Groet,

Celeste

30 maart 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG