Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi Ik heb voor mijn extreme rugklachten tramadol/paracetamol gekregen die ik nu dagelijks slik , 3 keer per dag. En ben wel van plan dit een lange periode te gebruiken. Maar nu lees ik overal dat het heel gevaarlijk is als je drugs gebruikt. Nu gebruik ik weleens 1/2 keer per maand 3mmc cocaïne of mdma Is het ongevaarlijk als ik een paar dagen stop voordat ik dit gebruik Want zou het erg zonde vinden als ik door de tramadol niet meer af en toe met vrienden wat zou kunnen gebruiken Het gaat me dus niet om de vraag tramadol en drugs tegelijk Maar om een paar dagen later Of is het serotonine dan zo verstoord dat je er echt weken voor moet stoppen voordat je weer een keer drugs aanraakt ? Zou dit namelijk erg jammer vinden omdat dit de spontane leuke avondjes met vrienden dan wegneemt Maar vind het serotonine syndroom heel eng als ik dit lees Maar heb doordeweeks zoveel pijn dat ik wel echt pijn medicatie nodig heb

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat jij je zo voorbereidt, want een serotoninesyndroom wil je niet hebben. Als je één dag stopt van tevoren wordt het risico al veel kleiner. Let goed op de drugsdoseringen. Zorg dat je laag doseert. Bij xtc is dat 1 a 1,5 mg MDMA per kg lichaamsgewicht. Twee dagen wachten is nog minder risicovol en heeft ook als voordeel dat je de gewenning aan tramadol een beetje voorkomt. Is het je bekend dat dat kan gebeuren? Oxycodon en morfine zijn erger, maar aan tramadol kan je ook verslaafd raken.

Je gebruikt 1 a 2 x per maand, dat is eigenlijk te vaak. Althans, als je de risico's van drugs wil beperken. Die zijn bij regelmatig gebruik hoger. Ook zal de 'magie' van MDMA sneller weggaan. Kijk of je dat naar 1 x per maand kan brengen of nog beter naar de gewenste herstelpauze van 2 maanden. Anders kun je meer complicaties krijgen.

Verder denk ik even mee met je rugklachten. Er zijn veel behandelvormen. Ook zonder medicatie. Mail evt nog een keer privé.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

Drugsarts 

26 mei 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG