Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo ik ben sinds 2 weken begonnen met de behandeling roaccutane tegen mijn acne. Nu is het zo dat je met dit middel geen drugs mag gebruiken omdat dat slecht voor de lever is. Alleen wil ik aankomend weekend lachgas proberen met mijn vrienden. En iedereen zegt dat lachgas niet naar de lever gaat, zou ik het dan nog steeds kunnen gebruiken met dit medicijn heeft iemand een antwoord?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Deze combinatie gaat in principe goed. Check wel eerst de bijwerkingen van isotretinoïne. Vaak komen voor: droge ogen, bloedarmoede, bloedverdunning of- verdikking. Ook spier-, gewrichts- en rugpijn. Hoofdpijn en wat andere zeldzame bijwerkingen. Als je veel last hebt neem je liever helemaal geen drugs, want die kunnen dan verkeerd uitpakken. Want een bad trip kan ontstaan bij een slechte gebruiks-'set.'

Hoofdpijn kan verergeren. Als het goed is heeft je arts bloedonderzoek gedaan van tevoren. Voor het starten van de behandeling dient nl. inderdaad de leverfunctie te worden gecontroleerd. Dat moet dan regelmatig gecontroleerd worden, als je het langdurig zou gaan slikken.

Verder zijn er geen wisselwerkingen. Hetzelfde geldt voor cannabis. Goed om wat matiger te zijn, en zorg voor een goede set, dus angstvrij zijn. 

Met vriendelijke groet,

Gerard A
 

30 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG