Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Afgelopen weekend hebben ik en mijn vriendinnen een festivalletje meegepakt. Mijn eigen stem is over het algemeen vrij laag maar tijdens het festival merkte ik dat ik nog net geen piepstemmetje had. Mijn vriendinnen hadden precies hetzelfde. Het was alleen op het moment dat de xtc ingewerkt was. Voor het festival en de ochtend erna waren onze stemmen weer normaal. Wij vinden dit wel geinig en schattig maar we zijn eigenlijk wel benieuwd hoezo dat eigenlijk is en of het ook bij mannen zou kunnen gebeuren of dat het echt "vrouw-eigen" is. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een bijzondere ervaring. Ik heb niet eerder gehoord dat je door het gebruik van xtc een lagere stem krijgt. Wat ik me wel kan voorstellen is dat doordat je op een festival bent, waar wordt gerookt, de muziek hard staat en er veel mensen zijn, je stem zachter kan klinken. Je moet dan harder praten om je verstaanbaar te maken en dat zorgt ervoor dat je je stem anders moet inzetten/uitgeput raakt.

Daarnaast is xtc een middel waarvan je de wereld anders kan gaan ervaren. Dat zou ook een oorzaak kunnen zijn van de ervaring die je hebt gehad. Net als dat muziek, geuren en kleuren anders voelen, kan ook jouw stem, en die van je vriendin, anders klinken. Ik hoop dat je hier iets mee kan. Heb je nog een vraag? Stuur me dan nog een bericht. 

Groet,

Celeste

15 juli 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG