Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb afgelopen zaterdag voor het eerste ketamine gebruikt. Ik ben over het algemeen best gevoelig voor drugs dus ik wist dat ik mijn dosering aan moest passen. Zo heb ik dus ~1/10de van een lijn gesnoven en later nog een keer ~1/4de van een lijn bij genomen. Mijn inziens een hele lage dosis. Het effect zelf was prettig, op het moment nergens last van gehad. Echter begon ik me de dag daarna een beetje vreemd te voelen. Ik merkte dat ik ineens heel depressief werd en aan het worstelen was met vraagstukken over de dood etc. Ik was heel bang dat ik het even niet meer onder controle had. Ik ben toen in slaap gevallen. Ik ben net weer wakker en ik voel me nog steeds best wel depressed en leeg. Hoe kan dit? Naar mijn idee werkt keta juist als geneesmiddel tegen depressie. En wat kan ik zelf nu het beste doen? Is zo'n episode tijdelijk of kan ik verwachten dat ik hier langer mee rond blijf lopen Met vriendelijke groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt twee keer een kleine dosis ketamine gebruikt. Daar had je een prettig effect van. Een dag later begon je je depressief en anders te voelen. In gedachten worstelde je met vraagstukken over de dood. Hieronder zal ik mijn gedachten hierover met je wisselen.

Ten eerste wil ik iets schrijven over ketamine als antidepressivum. Er zijn een aantal onderzoeken gedaan naar de relatie tussen ketamine en depressies. Die er op wijzen dat ketamine onder bepaalde omstandigheden met bepaalde begeleiding een positief effect kan hebben op  mensen met heel specifiek resistente depressieve klachten. Dit is een kleine doelgroep. Het is  ook nog veel te vroeg om te zeggen dat ketamine werkt tegen depressies.

Ik zie dat je in januari een vergelijkbare vraag hebt gesteld. Je voelde je rot en lusteloos na gebruik van coke en lsd. Je schrijft hier dat je sowieso gevoelig bent voor drugs. Vermoedelijk ben je simpelweg gevoeliger voor het ontwikkelen van dit soort klachten.

In het eerder gegeven antwoord staan allerlei tips hoe je met dit soort klachten om kunt gaan. Wanneer het lukt die tips op te volgen, is de verwachting dat je je al snel beter gaat voelen.

Het is de tweede keer dat je een vervelende reactie heb op experimenteren met drugs. Hoe kijk je nu tegen het experimenteren aan? Als je besluit verder te experimenteren, schat ik de kans dat je nogmaals dit soort klachten ontwikkeld groter in dan bij anderen.

Sjoerd

17 augustus 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG