Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo, ik ben bipolair en slik al een lange tijd lithium. nu is het bijna altijd goed gegaan als ik drugs heb gedaan met de lithium. maar ik heb sinds kort lamotrigine erbij gekregen en ik vroeg mij af of ik nog steeds drugs kon doen en wat er zou gebeuren. deze vraag gaat vooral over xtc, mdma en cocaine. alvast bedankt :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Kennelijk ging de combinatie met lithium eerder goed. Het is echter absoluut niet zonder risico's. Dit is onze volledige tekst over deze combinatie. Lees de tekst goed door. Neem je hoge doseringen xtc/mdma of combineer je de xtc/mdma met coke? Dan nemen de risico's nog verder toe.

Dan de lamotrigine. eerst kijk je of er bijwerkingen zijn. Want je moet fit zijn, oftewel, de gebruiks 'set' moet kloppen. Dan verlagen de risico's op een bad trip of op angst, of op verergering van die bijwerkingen. Bijwerkingen kunnen zijn: huiduitslag, hoofdpijn. Irritatie, agressie, slaperigheid, slapeloosheid, duizeligheid, trillen, misselijkheid, maag-darmklachten (incl. braken en diarree), droge mond, gewrichts- of rugpijn, vermoeidheid.  Verder zijn er geen wisselwerkingen tussen de middelen.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

07 juni 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG