Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Dit weekend heb ik donderdag alcohol (vrij grote hoeveelheid) en ket gesnoven. De dag daarna heb ik geblowd en weer zover alcohol gedronken dat ik een blackout had. De dag daarna, zaterdag, heb ik weer grote hoeveelheid alcohol, 2 nakkies coke en een half pilletje xtc. Verder slikte ik die hele periode van drie dagen ook diclofenac. Nu voelde ik mij op zondag onwijs slecht en ben ik zelfs naar het ziekenhuis gebracht. Dit was achteraf waarschijnlijk gewoon een heftige paniekaanval. Mijn hartslag was gemeten, bloeddruk en temperatuur. Verder hebben ze geen testjes gedaan. Wel hebben zij mij verboden om te roken, blowen en drinken voor een week. Nu snap ik niet zo goed waarom, en aangezien ik al drie jaar vast rook, weet ik niet of dit realistisch voor mij is. Ook blowen vind ik erg moeilijk, want ik kan zonder jointje eigenlijk niet slapen. Nu vroeg ik mij af of het ziekenhuis dit baseert op lichamelijke functies (bv leveroverbelasting) of dat ik gewoon rustig nog een sigaretje en jointje kan roken. MvG!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat een vervelende situatie heb je gehad. Heeft de arts iets gezegd over de reden waarom je dit beter niet kan doen? Het is lastig om te stellen of dat een lichamelijke oorzaak is dat zij je dit advies hebben gegeven. Een arts geeft zo'n advies niet zomaar. Wil je het zeker weten, check het dan even bij een arts.

Los van of het wel of geen lichamelijke reden is, kan het ook met iets anders te maken hebben. Je hebt namelijk een paniekaanval gehad. Dat maakt je nu gevoeliger voor een nieuwe paniekaanval. Je lichaam moet nu tot rust komen.  Veel dingen kunnen nu vrij gemakkelijk een paniekaanval uitlokken. Bijvoorbeeld stress of slecht slapen. Maar inderdaad ook drugs, alcohol, blowen, roken, koffie (energydrinks) kunnen dit ook uitlokken. Sigaretten en koffie geven een stimulerend effect. En blowen kan ook zeker jouw stresssysteem in je lichaam weer op de 'paniekstand' zetten. Het is dus in ieder geval een goed advies van de arts. Dus beter doe je het niet. Het is goed om te beseffen dat de kans op een paniekaanval nu eigenlijk te groot is. Je bent nu eigenlijk nog niet 'fit genoeg' om drugs te gebruiken na een recente paniekaanval. Lees hier meer over op de pagina over drug, set en setting.

Het is vervelend dat je het gevoel hebt niet in slaap kunt komen zonder cannabis. Kijk of er andere manier zijn om in slaap te komen. Je kunt ook baat hebben bij het slikken van het supplement Melatonine. Dit helpt bij in slaap komen. Lees meer over cannabis en slaap op de pagina van Cannabis Onder Controle. Hier kun je ook een zelftest doen of online hulp vinden als je het moeilijk vindt om te minderen. Ondersteuning (ook voor slaapproblemen) via de huisarts is ook mogelijk.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

04 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG