Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

gisteren had ik rond 22:00 2 blikjes energy genuttigd. Daarna om 23:00 twee gummy bears wiet ingenomen. met alcohol. echter had ik dit allemaal al wel eens gedaan dus was niets nieuws. Ik ga naar huis en lig in bed te wachten tot het gaat inkicken. Echter gebeurd dit al om 0:15 ik ga lekker goede muziek geluisterd tot 0:45 alles is geweldig. Echter merk ik dat me hart ineens enorm tekeergaat. ik probeer er niet op te letten omdat ik weet dat dit slecht is. Toch word het steeds echter ik wordt enorm wakker vlieg telkens om water. ik moet naar buiten om te gaan lopen. Als ik dit doe kom ik er achter dat ik bijna dood ga door me hartslag. trip uitgezeten tot ik rond 5 uur terug naar bed kon. Enorme slechte ervaring ik kon niet slapen alles tintelde. gevoel voor tijd en ruimte verloren in een enorme bad trip belandt. is dit normaal van je hartslag? Ik laat de wiet nu in ieder geval goed liggen:)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je een nare ervaring hebt gehad. Je bent benieuwd of hetgeen je mee hebt gemaakt normaal is. Het is inderdaad iets wat kan voorkomen. Ik zal je er wat over uitleggen. 

Het kan zijn dat de energydrank voor de hartkloppingen heeft gezorgd. Energy bevat veel cafeïne, dit veroorzaakt o.a. hartkloppingen.  Meestal houdt dat zo ongeveer 3 uur aan. Soms wat langer als je al een hoge bloeddruk hebt. Die hartkloppingen hebben er vervolgens voor gezorgd dat je ervaring daarna vervelend is geweest. 

Soms als je drugs gebruikt kan het omslaan in een nare ervaring, je zou het "bad gaan" kunnen noemen. Je kan dit merken door, onder anderen; een versnelde ademhaling, paniekgevoelens en hartkloppingen.

De kans op bad gaan wordt vergroot als je meerdere middelen door elkaar heen gebruikt. In dit geval veel caffeine en o.a. THC uit de edibles. Hierdoor wordt het effect namelijk onvoorspelbaarder. Het gaat niet altijd mis (zo heb je dit al eerder op deze manier gebruikt en had je toen geen last), maar er hoeft maar iets in de drug, set of setting te veranderen waardoor het effect anders is dan je gewend bent. 

Deze ervaringen zijn niet helemaal te voorkomen, maar je kunt de kans wel zo klein mogelijk maken door enkel te gebruiken als je goed in je vel zit, niet te vaak en door o.a. niet te combineren met andere middelen.

Ik hoop dat je inmiddels een beetje bijgekomen bent en het je nu wat helderder is. 

Nog een vraag? Stuur mij dan nog een bericht.

Groet,

Celeste

05 augustus 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG