Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Heyhey, Het is nu al een paar keer voorgevallen dat ik tijdens een avond uit last krijg van een stijf gevoel in mijn linkerarm en soms drukkend/brandend gevoel in borst. Meestal combinatie van cocaine, ketamine, 2c. Ik probeer hier dan niet op te focussen maar gebeurt natuurlijk wel, tot het punt dat ik heel licht in het hoofd wordt en bijna zou flauwvallen (ik denk dat het op dit punt eerder een soort paniekaanval is). Dit is ook meestal zo wanneer ik weinig geslapen heb, veel stress,... Ik maak me zorgen of dit wel of niet gerelateerd zou zijn aan mijn hart of dat het echt gewoon in mijn hoofd zit.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wanneer je in gebruik bent heb je soms een drukkend/brandend gevoel op de borst en stijf gevoel in onderarm. Dit gebeurt meestal wanneer je coke, ketamine of 2C-(b?) gebruikt. Je vraagt je af of dit door angst/paniek wordt veroorzaakt of dat dit een probleem met je hart is.

De drukkende/brandende pijn en het stijve gevoel in je arm kunnen zowel door hartproblemen als door angst/paniek worden veroorzaakt. In beide gevallen is het op zijn minst een signaal van het lichaam dat je het even rustig aan moet gaan doen met drugs. Dit kan door een behoorlijke pauze in je gebruik te nemen.

Voor de zekerheid kan je hier ook mee naar je huisarts gaan. Daar kan je laten onderzoeken of er een medische oorzaak is van de drukkende pijn.

Let op, als de oorzaak psychisch is heeft stress een behoorlijke invloed op deze klachten. Neem de stappen die nodig zijn om hier weer vanaf te komen (pauze in gebruik en eventueel onderzoek bij huisarts), maar stress er niet te veel over. Veel mensen hebben hier op sommige momenten in hun leven last van maar komen hier met de juiste stappen ook weer vanaf.

Sjoerd

01 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG