Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, vraagje. Vroeger gebruikte ik eens in de zoveel maanden op festivals 4f, hier ben ik mee gestopt omdat ik hier dagen behoorlijk slecht van was hoe leuk ik het eerst ook vond. Toen ik het na corona weer na jaren deed had ik tevens elke keer dat ik in de avond inneens al mijn energie kwijt was. Terwijl ik altijd 2 capsules deed over de hele festival dag en dan de hele dag super lekker ging (meestal zelfs snachts nog). Mijn vrienden gebruiken allemaal 3mmc/4mmc op feesten dus ben ik hier ook naar overgestapt, dit leek eerst ideaal. Hoewel ik iets minder energie heb dan met 4f vond ik dit een prima vervanger voor festivals. Nu heb ik de laatste festivals steeds hetzelfde probleem als met de 4f, rond 8/9 uur valt mijn energie gewoon weg. Ook na bijnemen is mijn zin om te dansen gewoon weg en staan mijn benen vrijwel stil. Ik slaap altijd goed, ik eet tussendoor fruit, ik neem wat suiker tussendoor, ik vind de stemming en muziek top en dus vind ik het jammer dat ik niet zoals al mijn vrienden al jaren doen gewoon super lekker kan gaan het hele feest. Waarom gaat dit eerst wel goed en dan oppeens heb ik dit probleem? Ik heb ongeveer 1 x per maand een festival en gebruik dan 1 tot hooguit 2 gr miauw over een dag van gemiddeld 10 uur. De laatste keren heb ik toen ik merkte dat het echt niks meer deed een puntje pep genomen maar ook daarvan komt mijn energie niet terug. Naar mijn idee heb ik alle factoren al uitgesloten hebben jullie nog een idee, ik merk dat ik ervan baal aangezien ik zo erg naar die feesten uitkijk.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Je geeft aan dat je aan het einde van je trip geen energie ervaart van de middelen die je gebruikt. Vanuit je verhaal kan ik opmaken dat je je goed voorbereid, dat je goed eet en goed slaapt. Toch zou je in het kader van je 'set' evengoed geen dingen mogen uitsluiten. Zo ben je in de tussentijd ouder geworden, staan er meer dingen op je to-do lijst (werk, studie enz.) en is er een ingrijpende crisisperiode geweest. Daarbij zijn inmiddels beide drugs (4-fa en 3-mmc) illegale middelen geworden. Dat heeft voornamelijk invloed op de verkrijgbaarheid, maar ook op de kwaliteit van de middelen. Dat zijn een aantal factoren die mee kunnen spelen in waarom jij aan het eind van de avond geen energie meer hebt. Van 4-fa is er overigens bekend dat bijnemen voor vervelende effecten kan zorgen en wordt daarom ook afgeraden. Met 4-fa was het beter om in een keer de juiste dosering te nemen, echter is er door onderzoek toen bekend geworden dat het gebruik mogelijk voor hersenbloedingen kan zorgen en wordt daarom sowieso afgeraden.

Daarnaast denk ik dat je het in de richting van doseren en timing kunt zoeken. Je geeft aan dat je aan het eind van de dag geen energie meer hebt. Drugs zijn dan wel oppeppend, maar hoeven niet altijd energie te geven. Je bent dus eigenlijk qua dosering en tijd over je piek heen geweest als je om 21:00 geen energie en zin meer hebt om te dansen. Bijnemen is dan zinloos en zorgt bovendien alleen maar voor extra risico's. Het is niet zo dat hoe hoger je doseert hoe meer energie je voelt. Daarbij is de tijd tussen gebruik ook van belang. Als je een keer per maand gebruikt dan ben je jezelf wel enigzins aan het vermoeien en zullen volgende keren van gebruik ook automatisch minder energie geven.

Wat je kunt doen is in de komende tijd proberen om minder vaak te gebruiken, een keer per drie maanden bijvoorbeeld. Zorg dan ook dat je dosering wat lager is en time het dan wat later op de dag. Zodat je op het moment dat je wil pieken, ook kunt gaan pieken. En hou het dan bij een eenmalige inname.

Voel je altijd vrij om nieuwe vragen in te sturen! 

Informatieve groet,

Calvin

 

23 december 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG