Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey hey, ik gebruikte best vaak xtc en redelijk hoge hoeveelheden. Ik weet dat het beter is om minimaal 2 maanden tussen gebruik te houden, maar ik gebruikte ongeveer om de 3 weken. Ik merkte dat ik steeds minder effect begon te voelen en steeds meer last kreeg van me spieren, klappertanden etc. Ik dacht dat het echt wel verstandig was om er even 3 maanden tussen te houden zodat me lichaam kon herstellen en me seretonine weer op pijl kon komen. Na 3 maanden nam ik een pil van 240 mg (die ik vaker had gehad). Ik had gedacht dat door de pauze ik weer het gewenste effect zou krijgen, maar dat was niet zo. Het kickte laat in, het xtc gevoel was matig en verdween ook weer redelijk snel. Het had geen zin gehad als ik meer had geslikt, want dan zou ik alleen meer strak staan. Moet ik langer wachten voordat ik weer het gewenste effect krijg? Heb ik misschien permanente schade? Is het nog mogelijk om het gewenste effect te krijgen ? Of is me lichaam er nu aan gewent ? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je bij deze zorgen een vraag stelt aan ons. Het effect van xtc is soms erg lastig te voorspellen. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Niet alleen heeft de pil zelf invloed op wat je ervaart, maar ook hoe jij in je vel zit. Je geeft al aan dat de afgelopen keren van xtc gebruiken beduidend minder waren. Je had geen euforisch gevoel en stond uiteindelijk alleen maar "strak". Dat laatste kan sowieso te maken hebben met een te hoge dosering, want als je lager doseert neemt het risico hierop alleen maar af. Daarbij kan ook de omgeving invloed hebben op hoe je een trip ervaart. Zo kan een leuk feest een trip alleen maar aanwakkeren, terwijl een onprettige sfeer juist ervoor kan zorgen dat je trip alleen maar minder prettig is. Hier hebben we een pagina over geschreven, waar je daarover meer kan lezen.

Daarnaast heeft hoe de xtc valt te maken met meerdere factoren. Was de pil wel echt 240 mg? Had je die dag veel gegeten van te voren waardoor het langer duurde voordat het werk of was je die dag sowieso niet helemaal fit. Je hebt in ieder geval niet iets blijvends kapot gemaakt in je lichaam, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je lichaam is er ook niet zo snel aan gewend, zeker niet wanneer je een tussenpauze van drie maanden gehanteerd hebt. Wat je nu het beste kunt doen, is alsnog een pauze van drie maanden inlassen en bij voorkeur nog wat langer (dus misschien pas in de zomer weer gaan gebruiken). Dan laat je de xtc die je gaat kopen testen bij een testservice bij jou in de buurt en zorg je voor een goede voorbereiding. Slaap de nacht ervoor goed, eet gezond en gebruik vooral niet als je je niet lekker in je vel voelt zitten. Probeer daarbij een dosering te hanteren tussen de 1 en 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Weeg je 60 kg dan neem je maximaal 90 mg mdma. Dat houdt dus in dat je je pil dus goed breekt, het beste doe je dit van te voren. Neem maar een keer een dosering en gebruik liever niet bij. Van lager doseren weten wij dat mensen aangeven de negatieve effecten eigenlijk niet te ervaren, maar wel een euforische en prettige effect. Ook beperk je daarmee zoveel mogelijk de risico's van xtc. 

Ik hoop dat je hiermee verder kunt.

Informatieve groet,

Calvin 

16 januari 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG