Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste heer/mevrouw, Zelf slik ik al jaren een antidepressivum (escitalopram). Nu zou ik heel graag willen beginnen met het vapen van wiet. Is dit veilig? Waar moet ik op letten? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam


Beste vraagsteller,


Allereerst kijk je naar eventuele bijwerkingen van de medicijnen. Bijwerkingen van escitalopram kunnen zijn: angst, rusteloosheid, abnormaal dromen, slapeloosheid of sexuele veranderingen. Als je daar last van hebt dan is cannabis gebruik af te raden.

Er zijn wisselwerkingen mogelijk omdat er een overlap is op het gebied van serotonine. Dit kan het effect wat onvoorspelbaarder maken, maar het is niet persè gevaarlijk.  Wat van groter belang is dat cannabisgebruik bij angst aan één kant angst kan vergroten en een bad trip kan triggeren, maar aan de andere kant prettig ontspannend kan zijn. Dat heeft naast met de sterkte te maken met de set en de setting van gebruik. 

Als er in cannabis toevallig veel CBD zit , als ander belangrijk bestanddeel naast THC, dan kan de spiegel van citalopram/sertraline stijgen in het bloed. Dan kun je in het ergste geval opnieuw, of wat meer bijwerkingen ervan verwachten.

Als je nog depressief of angstig bent is cannabis (en elke andere drug) af te raden, omdat het verkeerd kan vallen.

Mvg,

Gerard A
drugarts
 

20 maart 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG