Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi ! Ik heb wel eens na een nacht speed of 4mmc gebruikt te hebben last van blauwe knieën en ook mijn handen kleuren dan bleker en een klein beetje paarser. Als ik dan bijvoorbeeld naar huis fiets en mijn hand los laat van mijn stuur dan kleurt het gedeelte van mijn hand die mijn stuur raakte ook wit en komt dan langzaam weer op kleur? Ik ga er van uit dat het door een slechte bloedsomloop komt maar is het iets om mij zorgen om te maken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Goed dat je dit uitzoekt! Bij het gebruik van cathinonen zoals 3-MMC en 4-MMC kunnen risico's ontstaan zoals het hebben van blauw/ paarse plekken, die ontstaan door het vernauwen van de bloedvaten. Lees het antwoord van een andere collega even door (4-MMC en blauwe plekken). 

Ook stel je de vraag of het iets is om je zorgen over te maken. Er is nog geen onderzoek gedaan naar de risico’s of lange termijn effecten van 4-MMC bij mensen. Wel is duidelijk dat hoge doseringen en combinatiegebruik met andere drugs of alcohol de risico’s vergroten. Zo is bekend dat de combinatie met alcohol de risico’s voor het hart vergroten. Mensen die dit middel gebruiken zijn dus hun eigen proefkonijn. Ook zijn er extra risico’s als iemand langdurig of regelmatig gebruikt. 

Groetjes, 

Manon 

22 maart 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG