Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Met Koningsdag slik ik twee weken 10 mg Citalopram Aurobindo. Dit voor een constant sombere stemming, niet voor angst of paniek. Met Koningsdag was ik van plan om 4fmp te gebruiken. Nu is mijn vraag, is het echt gevaarlijk om dit in combinatie te gebruiken? Gevaarlijk in de zin van schade aan de hersenen, niet in de zin van kans op paniek of angst.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Beset vraagsteller,

Ik vrees geen schade. 

Wèl dat de 4- FA/4-FMP wat minder effect geeft (dat is in theorie mogelijk, maar hoeft niet) en dat je dan teveel zou gaan nemen.  Misschien krijg je wat andere bij-effecten. lees daarvoor deze link over XTC en antidepressiva. 

Ook een korte toemame van depressieve klachten zou erna kunnen ontstaan. Maar hoeft niet. Als je bijwerkingen hebt van de citalopram is het ook niet veilig genoeg. 

In het algemeen raden wij af te gebruiken als je stemmingsproblemen hebt. Met de medicatie probeer je een balans te herstelllen. Het gebruik en weinig slaap probeert dat weer te verstoren.

Laat je ons weten wat het werd en hoe het eventueel is gegaan? Hou je aan geteste lage doseringen, àls je gaat gebruiken.

vr grt

Gerard A

drugsarts 

19 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG