Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfo team, Ik heb een week geleden ongeveer 4 gram gerookt op 1 dag maar dit bleek waarschijnlijk "Spice" syntetische wiet te zijn. In de bijna 10 jaar dat ik blow ben ik nog nooit zo hard bad gegaan... Mijn hart kwam bijna uit mijn borstkast en ik had geen controle meer over mijn spieren. (verre van een badtrip van wiet of andere harddrugs zoals pillen te vergelijken die heb ik ook wel is meegemaakt dit was echt andere koek). Nu ben ik sinds die dag al een week lang duizelig als of ik flink heb gedronken en dit houd niet op. Zodra ik nu 2 hijsjes van een blow neem (wel echte wiet natuurlijk) ben ik helemaal van de planeet. Is er iets wat ik hier tegen kan doen en hoe lang kan dit aanhouden is dit blijvend of gaat dit ooit nog weg? Voor de mensen die dit lezen pas op met wat je rookt dit was gewoon wiet alleen zijn er chemicaliën overheen gespoten die tot 100X zo sterk als wiet kunnen zijn. Van deze troep zijn veel doden gevallen!!! Mvg

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wat naar dat je deze heftige ervaring hebt gehad met het roken van synthetische wiet. En bedankt dat je deze ervaring deelt met ons. Wij publiceren jouw verhaal op de site zodat anderen ook van jouw ervaring kunnen leren.

Ik zal gelijk op je vraag ingaan, ja het gevoel gaat weg naar mate de tijd vordert! Maar, het zal wel nog even aanhouden. Hoe lang dat precies is kan ik niet zeggen, dat verschilt per persoon. Maar de ergste klachten zakken met een paar weken. Als ik jouw verhaal lees denk ik dat jij door een bad trip last heb van angst- en paniekklachten. Dit komt vaker voor bij mensen die een heftige bad trip hebben gehad. Daar zijn een aantal dingen voor die je kunt doen. Je komt er zeker weer bovenop!

Ten eerste, stop met het roken van cannabis voor een tijdje. Het roken van cannabis veroorzaakt deze klachten, maar kan ze ook verergeren als je ze al hebt. Helaas heb je door deze ervaring een gevoeligheid opgebouwd voor negatieve effecten van cannabis. Dit gaat met de tijd over, maar het is nu waarschijnlijk verstandiger om niet te blowen. Tevens hebben koffie, energydrank, sigaretten en andere drugs een negatief effect op je klachten. Probeer deze daarom zoveel mogelijk te vermijden. Een goede nachtrust is essentieel in het herstel. Er is geen vast ritme per persoon, dus daar zul je zelf even in moeten verdiepen wat voor jou werkt en voldoende energie geeft. Maar, sla even een tijd geen nacht over. 

Ten tweede, probeer jezelf niet te druk te maken of teveel aan je klachten te denken. Er continu mee bezig zijn of er op te focussen verergeren klachten. Google ook zeker niet op ziektebeelden. Je kan in een vicieuze cirkel belanden waarin je angst voelt vanuit je klachten, maar nog angstiger wordt omdat hetgeen kan zijn dat je op internet leest. Doe dat daarom zeker niet. 

Ten derde, zoek naar iets wat jou ontspanning kan geven. Er zijn verschillende bezigheden die kunnen werken, zoals: sport, wandelen, ontspanningsoefeningen, mindfullness, eventuele kalmerende medicatie of supplementen, sport, yoga, ademhalingstherapie of haptonomie. Ga op onderzoek uit wat voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt. 

Tot slot, stel dat jouw klachten op lange termijn niet verminderen raadpleeg dan je huisarts of maak een afspraak met ons spreekuur. Zij/wij kunnen jou ondersteunen in het herstel.

Veel succes! 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

10 maart 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG