Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste heer, mevrouw, Ik slik antidepressiva (venlaflaxine 137.5 mg). Hiervoor heb ik mijn recreationele drank en drugsgebruik helemaal stil gelegd. Ik vraag mij af wat de wisselwerking is tussen mijn medicatie en bijvoorbeeld paddo's of ketamine. Xtc is in ieder geval erg gevaarlijk heb ik gelezen. Ik zou graag advies (en uitleg!!) willen over de combinatie van mijn medicijnen met deze drugs. Hoe beinvloedden ze mijn lichaam, en elkaars werking? Tot nu toe heb ik namelijk alle drank en drugs even afgezworen, maar er komt een speciale gelegenheid aan en ik wil een weloverwogen keuze kunnen maken! Alvast hartelijk dank voor de moeite, ik zie uw mail tegemoet. Met vriendelijke groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Begin met kijken naar de reden van de venlafaxine. Angst? Die angst moet dan echt verholpen zijn. Want de drugs kunnen het soms vergroten tot paniek, de bad trip. 

Over venlafaxine en xtc hebben we een uitgebreid antwoord staan onder deze link:

https://www.drugsinfoteam.nl/vraag-antwoord/veelgestelde-vragen/xtc-en-anti-depressiva

Heel kort samengevat: liever niet combineren en àls je het doet, dan de laagst mogelijke dosering.

Paddo's en ketamine kunnen ook bad trips geven om dezelfde reden . Tegelijkertijd kan het juist therapeutisch werken. Dat wordt onderzocht. Daarom is de set en de setting zo belangrijk. Voel je je goed en veilig dan is het ok. Voel je je angstig dan zit je niet veilig genoeg. Interacties zijn mogelijk, omdat de psilocybine in paddo's op een receptor voor serotonine werkt en venlafaxine de hoeveelheid serotonine verhoogt.  We kennen meldingen van gebruikers van beide middelen dat er een hogere dosis van het hallucinogeen nodig is, dus het SSRI blokkeert een beetje het effect. Gevaarlijk is het als je dan doorschiet en te hoog gaat doseren met een bad-trip tot gevolg. Dat geldt ook voor ketamine, als werkt die op een andere receptor.

Dus, het kàn samen, mits de doseringen laag zijn en je set en setting kloppen. 

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts 

05 juni 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG