Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik slik momenteel de antibiotica doxycycline tegen acne. Nu wil ik binnenkort 2cb gebruiken. Kan dit? En zal dit invloed hebben op de effectiviteit van de antibiotica kuur?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Allereerst, wanneer je drugs gaat gebruiken moet je je goed voelen. Als je je ziek voelt (vanwege bijvoorbeeld de antibiotica) gebruik je liever niets! Lees daarnaast onze pagina over drugs en antibiotica voor algemene tips.

Om drugs te gebruiken moet je dus sowieso niet ziek zijn om in een goede set te verkeren. De set en setting hebben namelijk invloed op het effect van een middel en houden het volgende in: de set omschrijft hoe jij je voelt op het moment van drugsgebruik en de setting is plaats waar jij je bevindt wanneer je drugs gebruikt. Naast het middel zelf, bepalen deze factoren hoe jij het middel ervaart. 

Tussen doxycycline en 2C-B zijn geen wisselwerkingen, maar het antibioticum geeft soms bijwerkingen van een droge mond en misselijkheid. Dat kunnen drugs ook wel eens geven. Door alcohol werkt het middel korter, dat sowieso niet combineren dus. Alleen als je deze dingen in acht neemt zijn er geen extra risico's. 

Vriendelijke groet,

Calvin

09 oktober 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG