Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb vanaf mijn 14e veel 3MMC gebruikt, XTC geprobeerd en truffels. Maar ik was mij nog niet zo bewust van het gevaar ervan. Ik heb dan ook grote hoeveelheden gesnoven. En ik nam zo 2,5 van XTC in een keer. Terwijl ik in mijn omgeving hoor dat mensen beginnen met een kwartje. Hij klapte dan ook in een keer in en dan raakte ik in een soort paniek. Nu loop ik al een tijd met het gevoel dat mijn hart op hol gaat wanneer ik minder dan 8 uur slaap/ alcohol drink/na het douchen/ zoute dingen eet/tijdens zwemmen/ of als ik moet bukken. Ik vraag mij af of beschadigingen op kan hebben gelopen in mijn lichaam en of dit er mee te maken kan hebben? Ik gebruik verder geen medicijnen. Daarnaast vraag ik mij af of corona hierdoor ook nog gevaarlijker kan zijn? Ik weet niet of 3MMC ook in je longen terecht komt? Ik loop momenteel in therapie met veel angsten en vind het moeilijk om hier mee om te gaan.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt wat vervelende klachten nadat je voor een langere tijd drugs hebt gebruikt. De klachten die je hebt, komen vooral overeen met klachten die kunnen ontstaan door angst. Hartkloppingen zijn daar een duidelijk voorbeeld van. Dat is een lichamelijke reactie op angst.

Je hoeft je nu niet direct zorgen te maken dat de drugs voor permanente schade hebben gezorgd. Incidenteel last van hartkloppingen wijst niet uit op schade. Maar past wel goed bij het ervaren van angst.

Weet jij wat de oorzaak is van jouw angstklachten? Drugsgebruik kan een oorzaak zijn. Als je uppers als xtc gebruikt, komt je lichaam in een stressmodus te staan. Dat gebeurt ook wanneer je in levensgevaar bent. Soms kan er iets getriggerd worden waardoor je met angstklachten blijft zitten. Dat is natuurlijk erg vervelend. Maar je angstklachten kunnen natuurlijk ook gewoon een andere oorzaak hebben. De drugs kunnen je nét over het randje hebben geduwd. De drugs kan er ook helemaal los van staan.

Angst en drugs is voor veel therapeuten een ingewikkeld onderwerp. Sterker nog, er zijn maar een aantal mensen in Nederland die hier echt expertise over hebben. Hebben jouw angstklachten met drugs te maken? Dan nodig ik je graag uit bij ons spreekuur. Soms is het ook mogelijk dat één van mijn collega's ook eens contact hebben met een hulpverlener om wat meer toe te lichten over angstklachten vanuit drugsgebruik.

3-MMC komt niet zomaar in je longen terecht. Mogelijk alleen tenzij je echt heel erg veel in één keer snuift en heel hard snuift. Uppers als xtc en 3-MMC hebben wel een negatieve invloed op je immuunsysteem. Daarom hebben we specifiek over drugsgebruik en corona een pagina geschreven. Als laatste is het erg belangrijk om geen drugs te gebruiken als je met angstklachten zit. Dat kan het namelijk behoorlijk versterken.

Succes en een hartelijke groet,

Dion

 

21 mei 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG