Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! Ik ben een jongen van 22 jaar oud en ik ben een jaar lang verslaafd geweest aan coke, ik gebruikte het wekelijks en dan ook met grote hoeveelheden.. gelukkig ben ik er al lang mee gestopt en hoef ik het ook niet meer, maar nu ik die periode achter de rug heb. Lijkt het wel dat ik gevoeliger geworden ben voor alcohol en bijv energydrink. Wat er gebeurt als ik energy drink, is dat ik heel snel duizelig/draaierig word en vermoeid/misselijk. En met alcohol begint de kamer al te draaien na een glaasje, terwijl ik voorheen liters weg dronk.. nou ben ik benieuwd heeft dit alles te maken met het zware cocaine gebruik?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Sinds je gestopt bent met cocaïne merk je een ander effect van alcohol. Het kan er mee te maken hebben, maar het hoeft niet. Alcohol geeft een versuffend effect. Maar als je zowel coke als alcohol gebruikt, heb je minder een versuft effect. Er komt dan ook een derde (schadelijke) stof vrij: cocaethyleen. Door deze stof vinden mensen het extra lekker om coke te gebruiken na een paar glazen alcohol.

Als je geen coke meer gebruikt maar wel drinkt, heb je niet het opwekkende effect van de coke en cocaethyleen. Dus kan het effect van alcohol sterker aanvoelen. Maar, het kan er ook los van staan. Meestal is het antwoord op jouw vraag te vinden in de drugs, set en setting. Check even onze pagina voor meer info. 

Verder kunnen dit soort klachten ook te maken hebben met spanning, zorgen, stress angst e.d. Voel je je gespannen? Ben je veel bezig met eventuele klachten? Maak je je veel zorgen en kijk je veel op internet over je klachten? Lees dan nog even onze algemene tips bij angst.

Met hartelijke groet,

Dion

07 juni 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG