Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Mijn vrienden en ik zijn bekend met de drug 2C-B. In de vakantie willen we deze graag weer een avond gebruiken. Ik slik alleen in verband met de ziekte van Bechterew een NSAID (Celecoxib, dagelijkse hoeveelheid is 400 mg). Ik ben benieuwd of ik enigszins veilig 2C-B kan gebruiken ook gekeken naar mijn ziekte. Ook hoor ik dit graag voor XTC, aangezien ik dit ook zo heel af een toe leuk kon vinden. Mijn dank is groot.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Celecoxib kan de afbraak van xtc remmen. Dan neemt de spiegel dus toe in je bloed en moet je lager doseren van de geteste xtc.  Dit geldt niet voor 2C-B.

Het medicijn kan ook vaak bijwerkingen hebben: zeer vaak hoge bloeddruk, dat moet je dus checken. Vaak maag-darmklachten als buikpijn, misselijkheid, braken, diarree. Vocht vasthouden, griepachtige symptomen. Hartinfarct, duizeligheid, verhoogde spierspanning, slapeloosheid, hoofdpijn. Huiduitslag, jeuk. Keelpijn, verkoudheid, hoesten, benauwdheid, urineweginfectie. Overgevoeligheid. Na 10 uur heeft je lichaam het al tot de helft afgebroken. Ik weet niet hoe lang de eventuele bijwerkingen kunnen aanhouden .

Als je daar last van zou hebben dan is je ‘set’ om te gebruiken niet gunstig genoeg.

Met vriendelijke groet,


Gerard A
Drugsarts 
 

07 september 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG