Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb al soort gelijke verhalen voorbij zien komen maar ik heb er nu steeds vaker last van en ik vermoed dat het vooral komt door sterke amfetamines zoals speed en 4FMP. Wanneer ik een feestje pak dan gaat het op het feest vrijwel goed maar tegen het einde aan krijg ik braak neigingen. Dus ik voel echt dat er iets uit mijn maag moet. Ik ben best goed in dit onderdrukken aangezien je soms bij de kluisjes staat, maar eenmaal thuis komt alles eruit. Als ik dan eenmaal in bed lig krijg ik het gevoel alsof mijn lichaamsdelen gaan slapen en tintelen maar zo erg dat het soms lijkt alsof het onder lichte stroom staat. Ik kan echter ook maar in 1 positie blijven liggen of ik word misselijker of meer onwel. Probeer ik op te staan dan ga ik bijna na 5 seconde out en krijg ik gewoon niet genoeg bloed of zo. Hier word ik dan ook weer ontzettend misselijk van… Pak ik alleen xtc dan gebeurt bijna het zelfde maar in iets mindere mate. Dan kan ik de dag erna nog wel mijn ding doen. Nu de laatste x had ik een pepcapsule met max 3 punten erin en heb nu een extreem gevoelige maag en ben een soort van “ziek”. Kan het kloppen dat het aan sterke amfetamines ligt en ook door het slikken ervan? Ik heb ook ooit een feestje gepakt waarbij ik pep snoof en toen was de nasleep niet zo dramatisch als dat ik dingen slik. Al met al. Ik overweeg wel te stoppen met deze zooi als ik er zoveel voor moet inleveren..

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Vervelend om te lezen dat je dit ervaart na gebruik. Echter is het iets wat we vaker horen na gebruik en soms is er weinig aan te doen, maar in sommige gevallen kunnen kleine aanpassingen wel helpen. Allereerst wil ik je uitleggen waar het vandaan kan komen en wat je er (eventueel) tegen kunt doen.

Misselijkheid, niet kunnen focussen en braken zijn symptomen die vaker voorkomen na het gebruik van oppeppende middelen zoals xtc, speed en 4-fa. Dit komt vaker voor wanneer je hoge doseringen neemt of middelen met elkaar combineert. Opvallend wel is dat je noemt dat wanneer je snuift, minder last van klachten hebt. Dit kan toch evengoed met de dosering te maken, maar het kan ook simpelweg betekenen dat jouw maag wat gevoeliger is. De klachten die je noemt verdwijnen bij de meeste mensen na enkele dagen en soms enkele weken weer, maar je kunt het proces wel wat versnellen door op een aantal dingen te letten.

Het gebruik van uppers (xtc, speed, coke, 4-fa en ook cafeïne) heeft veel invloed op het lichaam. Het zorgt voor de afgifte van een aantal stofjes in de hersenen, nor-adrenaline, serotonine en dopamine. Je krijgt meer energie, je hart klopt sneller en je bewustzijn wordt anders. Dit in combinatie van een nacht doorhalen zorgt er al gauw voor dat jejezelf overbelast en hiervan moet herstellen. Niet alleen herstel je van het niet slapen, maar heeft je lichaam ook wel even de tijd nodig om de stoffenhuishouding in je hersenen weer op orde te krijgen. Dit geldt ook voor je maag- en darmstelsel. In het hele lichaam komt spanning en dat kan misselijkheid en braken veroorzaken. Daarbij zijn er in de maag en darmen ook receptoren die reageren op serotonine, wat afgegeven wordt door mdma, en daardoor mensen ook misselijk worden. 

Wat je kunt doen om dit tegen te gaan, is kritisch kijken naar de dosering die je hanteert. Vaak komen deze klachten voor bij een hogere dosering. Probeer in de volgende keren minder hoog te doseren en ook niet te combineren. Het gebruik van alcohol naast deze middelen kan ook misselijkheid veroorzaken. Daarbij kan het ook verschil maken of je van te voren te veel gegeten hebt of te weinig. Dat is een kwestie van uitproberen, maar houd wel tussen gebruik pauzes van twee à drie maanden, om goed te kunnen herstellen tussentijds. En laat je middelen testen, zodat je weet wat er precies in zit en je nauwkeuriger kunt doseren. 

Vriendelijke groet,

Calvin 

 

 

22 oktober 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG