Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ten eerste heel fijn dat deze website bestaat. Ik slik al aantal jaar antidepressiva en ben sindskort geswitched naar fluoxetine. Met de setraline die ik eerst slikte kon ik na een tijd af en toe drugs gebruiken. Ik slikte dat niet de medicatie op de dag zelf en de dag erna niet, maar nam mdma. Nu met fluoxetine is de werking langduriger in het bloed en vroeg ik me af hoe het werkt met het gebruik van mdma / coke en of meer psychedelische drugs zoals paddo’s / wiet etc in combi met de fluoxetine. Er is weinig te vinden online en hoopte hier wat meer uitleg!! (Psycholoog wist het ook niet echt) alvast super bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Meestal raden we aan de SSRI's niet te onderbreken omdat dat vaak ontwenningsverschijnselen geeft. Maar bij sertraline had je daar kennelijk geen last van. Dat kan betekenen dat je dat ook niet bij fluoxetine zal ervaren. Dat langer werkzaam zijn beschermt juist tegen ontwenning.

Er is wel een verhoogd risico op het serotoninesyndroom bij gelijktijdig gebruik. Want fluoxetine kan de MDMA spiegel verhogen. 

We hebben het op een rij gezet onder deze link.

Kijk verder even onder de beantwoordde vragen naar jouw gezochte combinaties. Mail dan opnieuw als je vragen overhoudt.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

15 september 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG