Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi Drugsinfoteam, Ik ben even op zoek naar advies. Ik gebruikte in het verleden afentoe een partydrug, 3mmc of MDMA. Echter, ik heb ruim anderhalf jaar geleden op een festival 3mmc genomen en op het eind van de avond een kwartje XTC. Dit ging prima, maar na een week kreeg ik gekke gezondheidsklachten. Denk aan tintelingen, spiertrillingen, tinnitus en zenuwpijnen. Deze klachten zijn er, nu, zo'n anderhalf jaar later, nog steeds. Een diagnose voor deze klachten blijft tot nu toe uit. Ik heb sindsdien niet meer durven te gebruiken. Het kriebelt echter heel erg, maar gezien het feit dat het festival en de klachten zo kort op elkaar zaten ben ik bang dat er sprake is van een oorzakelijk verband. En daarmee, dat de klachten erger worden als ik opnieuw gebruik. Vandaar mijn vraag: hoe aannemelijk is het dat het één met het ander te maken heeft? En daarmee dat ik riskeer dat de klachten erger worden wanneer ik opnieuw gebruik? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedank voor je vraag. Goed om even te overleggen denk ik. Eigenlijk geef je zelf al aan wat ik ook denk; de klachten kunnen verband hebben met elkaar. Het is niet zeker, maar bepaalde klachten die je noemt kunnen veroorzaakt worden door (party)drugs. Je noemt o.a. het middel 3-MMC. Het lastige daarvan is; het is een zogenaamde designer drug en we weten daarom nog erg weinig over mogelijke nadelige klachten die uit het gebruik voort kunnen komen. Zo zou dit middel de klachten kunnen veroorzaken die je noemt, maar zeker zijn we daar dus niet van.

De algemene regel is natuurlijk, als je geen risico wilt lopen, gebruik dan niet. Drugsgebruik brengt namelijk altijd risico’s met zich mee. Als je besluit toch te gebruiken zorg dan in ieder geval dat je: je drugs laat testen, neem een kleine dosis en zorg dat ook de setting & de set goed zijn. Dit laatste kan al wat lastig zijn, gezien je al met klachten rondloopt en je daardoor sowieso anders in je vel zit.

Een aantal van jouw klachten zijn klachten die we wel vaker horen na gebruik van middelen. Wil je er wat meer hulp bij? Neem eens contact op met het medisch spreekuur partydrugs.

Heb je nog meer vragen? Stuur me dan nog een bericht.

Groet,

Celeste

29 augustus 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG