Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, Ik heb de laatste 3 weken elk weekend drugs gebruikt ( heel dom). Ik heb 2x miauw gedaan (lage dosering) en gisteravond coke (ook laag gedoseerd). Nou, slik ik ook 20mg escitalopram en tot nu toe heb ik naast de dinsdagdip geen vervelende klachten gehad. Mijn vraag is of de combinatie inderdaad niet gevaarlijk is en of het voor problemen kan zorgen in de toekomst. Ik ga geen drugs meer gebruiken omdat ik besef dat het ontzettend stom is, ik schaam me echt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Alleen maar goed dat je zo een goede vraag stelt. Schaamte kan daarin alleen maar in de weg zitten en knap van je dat je daar overheen bent gestapt.

We raden de combinatie af tussen escitalopram en oppeppende drugs (xtc, cocaïne, 4-mmc etc.). Dit komt omdat het een SSRI antidepressiva betreft en deze invloed heeft op onze hersenen en dan met name op de serotonine receptoren. De antidepressiva die het meest voorgeschreven worden zijn SSRI's. Doordat deze dus invloed hebben op de serotoninereceptoren kan het voorkomen dat een serotoninesyndroom veroorzaakt wordt door deze combinatie. Daarnaast kan een bijwerking van SSRI antidepressiva een slechte nachtrust zijn, iets dat oppeppende drugs ook kunnen veroorzaken. Ook kunnen je klachten waarvoor je de medicatie slikt verergeren. We hebben hier nog meer informatie over beschikbaar, die vind je bij onze veelgestelde vragen.

Tot slot, over 4-mmc weten we ook nog maar ontzettend weinig dus die combineer je sowieso liever niet met medicatie.

Vriendelijke groet,

Calvin

 

19 december 2023
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG