Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb hoofdpijn en heb net een ibuprofen genomen. Ik wil graag sebiet 2cb nemen, maar loop ik dan een probleem?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er is geen onderzoek naar gedaan. Paracetamol en Ibuprofen hebben zover bekend geen wisselwerkingen met 2C-B. Wel kunnen de bijwerkingen van Ibuprofen versterkt worden. Mogelijke bijwerkingen van Ibuprofen zijn bijvoorbeeld diarree, hoofdpijn, duizeligheid. Maag-darmstoornissen zoals buikpijn, misselijkheid, braken, winderigheid, obstipatie, brandend maagzuur, bloed in de ontlasting, braken en vermoeidheid.

XTC kan in zeer zeldzame gevallen een bloeding veroorzaken. Doseringen van meer dan 1000 mg ibuprofen kunnen dan de bloedstolling remmen. Dat kan dus gevaarlijk zijn mocht je die pech hebben. Dit kleine risico geldt ook voor andere drugs die behoren tot de groep stimulanten. Bij 2C-B is dat onwaarschijnlijk, maar ik noem het risico wel even. Evengoed is dan (een normale dosering) Paracetamol altijd het betere alternatief.

Tot slot is het wellicht geen goed idee om drugs te gebruiken als je hoofdpijn hebt. Hoe jij je voelt heeft namelijk grote invloed op de 2C-B trip. Lees hier meer over op onze pagina over drug, set en setting. 

Mvg,

Ronald

29 januari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG