Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb afgelopen weekend LSD en daarna XTC gebruikt. Ik ervaar nu sinds de trip heftige elektrische schokken door mijn brein. Het tintelt dan ook in mijn vingertoppen en tenen. Het is nu al vier dagen geleden sinds de trip en ik vind het wel erg lang duren. Ik ben bang dat het nooit meer overgaat en begin mij steeds meer zorgen te maken. Ik merk dat ik er af en toe een beetje van in paniek raak. Ook omdat ik door de schokken moeilijk in slaap kom en vaak om het uur wakker wordt nu. Ik heb op internet gelezen dat dit soms voorkomt na hevig XTC gebruik maar ik vind het wel erg lang duren. Wanneer moet ik contact opnemen met de arts?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Wat vervelend dat je hier last van hebt. Allereerst wil ik je gerust stellen. Wij komen dit vaker tegen. Het gaat eigenlijk altijd na een tijdje voorbij. Het heeft te maken met een verstoring van je serotoninehuishouding. Serotonine is sterk betrokken bij slaap. Vandaar de slaapklachten.

Vaak is het gevolg dat mensen ook heel erg bang worden. Herken je dat? De angst geeft dan ook weer klachten. Tintelingen in vingertoppen en tenen kunnen een teken zijn. Vaak komt dat door hyperventillatie. Maar ook moeite met in slaap komen hoort bij angst.

Vervelend is het zeker! Maar het goede nieuws is, dat als je serotoninesysteem automatisch weer wat hersteld en wanneer je uit de angst- en stressmodus gaat, de klachten ook weer weggaan. Hoe gaat het nu met je?

Dan even kijken naar de oplossing. Je moet aan je lichaam laten merken, dat het niet nodig is om die angstmodus aan te houden. Met andere woorden, aan je lichaam laten zien dat je niet in gevaar bent. Dat doe je door te ontspannen en afleiding te zoeken. Ook gezond eten en proberen een dagelijks ritme te hebben kan helpen. Meer tips? Check onze pagina over angst en paniek. Als je dit volgt, zal je merken dat de klachten al snel minder worden. Het kan soms wel even duren voordat het helemaal over is.

Als de angst te heftig is neem dan toch even contact met de huisarts. Of blijf je toch klachten houden, neem dan even contact op met ons spreekuur en maak een belafspraak.

Met hartelijke groet,

Dion

09 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG