Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik slik sinds anderhalve maand 20mg Fluoxetine en ik wil 4mmc gaan gebruiken, is dit levensgevaarlijk? Zo niet, hoe groot is de kans dat ik nog wat van de drugs voel?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het is niet meteen levensgevaarlijk maar je moet wel voorzichtig zijn, vandaar goed dat je je voorbereidt.

1. Eerst kijk je of je je goed genoeg voelt om drugs te gebruiken. Deze 'set' is heel belangrijk voor 'zo veilig mogelijk gebruik.' Is de reden van de fluoxetine ( angst? depressie?) helemaal weg? Zo nee, dan is gebruik risicovol op verergering ervan. 

2. Zijn de bijwerkingen al helemaal over? Zo nee, dan is mephedrone (4-MMC) gebruik risicovol, ook voor wat betreft een verkeerde uitwerking, zoals de bad trip. 

3. Lees hier  een overzicht over de combi van antidepressiva met XTC. Het meeste geldt ook voor mephedrone. Al is het risico op het gevaarlijke serotoninesyndroom pas vergroot bij hogere doseringen mephedrone dan van XTC. 

4. Soms blokkeren antidepressiva effecten van drugs zoals xtc. Maar bij 4-MMC niet. Reken op een versterkende werking.

5. Misschien wordt de bloedspiegel van mephedrone wel wat verhoogd door fluoxetine. Weet dat er nog niet genoeg bekend is over dit mephedrone. Maar àls je het doet moet het voor de veiligheid getest zijn en een lage dosis zijn. En moet je het niet te vaak doen, want anders kun je depressieve klachten verergeren. 

Laat je ons eventuele ervaringen weten?

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

10 januari 2022
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG