Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hallo heb een vraagje zijn er grote risicos op lsd gebruik van 15 jarige leeftijd

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik zag dat je eerder aan ons hebt gevraagd of het erg was om dagelijks te blowen en wekelijks xtc te gebruiken. Ik heb toen al een aantal risico's aan je uitgelegd over drugsgebruik op jonge leeftijd. Voor lsd gelden min of meer dezelfde risico's. Maar, lsd is wel heftiger. 

De trip die je krijgt van lsd duurt ongeveer 8 uur. In deze trip veranderd je waarneming sterk. Je ziet dingen die er niet zijn en je ervaart alles anders. Als je het niet prettig vindt om dingen anders te zien na een uur, zit je wel nog 7 uur in deze trip. Dit kan heel angstig zijn en kan voor paniek zorgen. Daarnaast kunnen de effecten zo overweldigend zijn dat je een bad trip krijgt. Na 8 uur nemen de effecten af, maar houden de na-effecten nog wel acht uur aan. Wanneer je een vervelende trip hebt beleefd aan lsd kan dit voor veel klachten zorgen. Een bad trip kan een traumatische ervaring geven, waar je na de trip last van kan ervaren. Het is daarom belangrijk om je over te geven aan de effecten van de trip, als je het ooit zou proberen. Dus denk: "het is de trip, dit is niet echt, het gaat straks weer over, ik maak me geen zorgen".

Een trip van lsd is bij iedereen anders. Sommigen vinden het erg fijn, sommigen vinden het vreselijk. Het is daarom erg belangrijk dat je je goed inleest over een middel. Wij hebben een grote pagina over lsd, waar je alle nodige informatie kunt vinden. Lees hem eens door. Met een goede voorbereiding verklein je namelijk de kans dat het fout zou kunnen gaan. Daarnaast is de omgeving waarin je je bevindt ook van groot belang bij lsd. De effecten zijn sterk aanwezig en dat kan ik bepaalde omgevingen overweldigend zijn. Op een feest zijn er bijvoorbeeld veel meer indrukken dan in een rustige omgeving. Wij spreken op onze pagina daarom ook van drug, set en setting. Daar staat uitgelegd wat het betekent en waarom die belangrijk zijn voor de drugservaring.

15 jaar is erg jong om lsd te nemen. Over het algemeen kun je zeggen dat je ook geestelijk klaar moet zijn voor heftige tripmiddelen om het aan te kunnen. Je moet stabiel zijn, sterk in je schoenen staan. De in Nederland bekende smartshops hanteren bijvoorbeeld een door zichzelf opgelegde minimum leeftijdsgrens van 18 jaar. Ze vinden in feite jonge mensen nog niet klaar voor het gebruik van bijvoorbeeld andere psychedelica zoals truffels. Dit heeft ook te maken met de pubertijd. Je wil gewoon lichamelijk en geestelijk stabiel zijn als je gaat trippen, anders heb je ook een grotere kans op een negatieve ervaring. 

Gebruik op jonge leeftijd wordt in verband gebracht met misbruik en afhankelijkheid van drugs op latere leeftijd. Zoals ik in een eerder antwoord aan jou schreef brengt drugsgebruik op jonge leeftijd meer risico's met zich mee. Je bent nog erg jong en dat betekent dat je nog een heel leven voor je hebt om te kunnen ontdekken wat drugs als lsd met je kunnen doen. Stel het liever nog een aantal jaren uit. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken om ermee te experimenteren. 

Vriendelijke groet, 

Calvin 

 

05 november 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(10 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG