Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

haaai, ik ben de laatste tijd in mijn hoofd heel veel bezig met het hele lachgas gebeuren. Ik heb een aantal aan verschillende soorten combinaties met lachgas gedaan zoals; xtc, alcohol en truffels maar ik krijg elke keer hele heftige visioenen of gedachtes en elke keer als ik een ballon neem gaat er een stapje boven op. De visioenen die krijg zijn ZO realistisch en spelen heel erg met mn hoofd. de laatste keren dat ik het gedaan heb zag ik dingen ((uit de toekomst)) die zo beangstigend en realistisch waren dat ik bijna overtuigd ben van dingen zoals tijdreizen omdat het zo precies uitgebeeldt wordt in je hoofd dat je het gewoon niet niet kan geloven. Komt dit vaker voor bij grootschalig gebruik van lachgas en/of zit ik met mezelf te spelen in mn hoofd? want ik ben meestal niet zo snel te overtuigen van dingen die niet persé realistisch zijn, maar ik zie dit helderder dan dat iemand ooit zou denken, als een persoon die af en toe bij drugs een ballonnetje gebruikt. het is als een droom die je heel helder kan herinneren maar dan nog een keer zo heftig, als in dat ik compleet overtuigd ben dat er iets extra's is "daar". (ik ben echt niet gestoord).

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je duidelijke verhaal. Ik vertel eerst een stukje over hoe het effect van een middel/middelen tot stand komen. Daarna zal ik je hoofdvraag beantwoorden en iets schrijven over hoe je er mee om kunt gaan.

Het effect van een middel wordt bepaald door de drug, set en setting. De drug staat voor wat je neemt en hoeveel, de set voor wie je bent en hoe je in je vel zit en de setting voor de plaats waar en de mensen met wie je gebruikt. De set, wie en hoe je bent, verklaart waardoor een eenzelfde dosering lachgas bij verschillende mensen een heel verschillend effect kan geven.

"Komt dit vaker voor bij grootschalig gebruik van lachgas en/of zit ik met mezelf te spelen in mn hoofd?"

Ja, dit komt vaker voor bij gebruik van lachgas, zelfs bij kleinschalig gebruik. De kans is groter wanneer je lachgas combineert met andere middelen. Dit is niet alleen een gevolg van de drugs, maar ook een gevolg van de set. Jij kan je goed 'open' zetten voor het effect van lachgas. Je zou kunnen zeggen dat je er meer mee speelt in je hoofd.

Hallucinaties van lachgas kunnen levensecht en erg angstaanjagend zijn. Bedenk je goed dat dit echt hoort bij het effect van drugs. Doordat neurotransmitters (boodschap stofjes) in de hersenen anders werken, verandert ook de waarneming. Dit veroorzaakt die levensechte hallucinaties. Het verandert de waarneming, niet of tijdreizen echt bestaat of niet.

Je bent zeker niet gestoord, in de rest van ons hele (nuchtere) leven kan je er bijna altijd op vertrouwen dat onze waarneming juist is. Daar zijn we dus in getraind. Daarnaast gelooft het merendeel van de wereldbevolking dat er 'meer' is, 'daar'. Drugservaringen worden dan ook meer dan eens als religieus beschreven.

In welke mate laat jij je leven leiden door deze ervaringen? Lukt het jou om dit als drugservaring en niet als werkelijkheid te zien? Hoe zou jij je ervaringen willen zien? In onze ervaring kampen mensen die drugservaringen lastig kunnen scheiden van werkelijkheid vaker met klachten na drugs. Als jij je hier zorgen over maakt kan het raadzaam zijn om tijdelijk je lachgas- drugsgebruik te minderen of stoppen.

Ik hoop dat je iets aan dit antwoord heb. Lees hier nog even onze tips om risico's van lachgas te beperken.

Sjoerd

20 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG