Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik heb een vraagje over het gebruik van 2cb en paniekaanvallen. Een tijdje geleden heb ik voor het eerst een paniekaanval gehad. Ik heb dit een aantal keer gehad en daarom ben ik hiervoor 2 keertjes bij een psycholoog geweest en het gaat nu ook weer goed. Ik heb er soms nog een beetje last van als ik een kater heb van het drinken, maar ik kan er best goed mee omgaan en het redelijk onderdrukken. Nu heb ik wel al veel ervaring met het gebruiken van drugs, maar het kan natuurlijk een trigger zijn om een paniekaanval te krijgen. Ik zou graag weer een keertje 2cb willen doen en vroeg me dus af of de kans heel groot is dat ik tijdens de trip een paniekaanval krijg en als je er een krijgt tijdens de trip wat je dan het beste kan doen. Groetjes en alvast bedankt voor het beantwoorden van mij vraag

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Zoals je merkt met alcohol kunnen angst en paniekklachten behoorlijk door drugs getriggerd worden. Het is onmogelijk om van te voren te voorspellen hoe groot de kans dat jij een paniekaanval gaat krijgen precies is. Het feit dat je er nu nog last van hebt, maakt het wel zeker dat het risico verhoogd is. Ons advies is om in ieder geval te wachten met drugsgebruik tot je minimaal drie maanden 100% klachtenvrij bent. Liefst langer.

Het advies geldt niet alleen voor drugs maar eigenlijk ook voor alcohol. Ook al lukt het je de klachten redelijk te onderdrukken. Toch houd drugsgebruik deze klachten in stand. Je verlengt hierdoor je herstelproces en loopt de kans klachten te versterken.

Als je toch besluit om 2c-b te gebruiken. Dan kan je je voorbereiden door ontspanningsoefeningen te doen. Zorg je dat je set en setting goed zitten en zorg je dat er een tripsitter bij is die weet van jouw klachten en hoe hij/zij er mee om kan gaan.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

24 april 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG