Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik af en toe LSD en heb er nooit mentaal last van gehad, zelfs een dosis van 800ug na 2 weken pauze (tolerantie reset). Mijn moeder maakt zich zorgen over de fysieke effecten omdat ik 17 ben. Welke negatieve fysieke effecten heeft dat allemaal?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees dit eerdere antwoord over dit onderwerp. En op de pagina risico's van lsd kan je al aardig wat lezen. Hieronder zal ik de risico's meer toespitsen op jouw situatie.

Het klopt dat er weinig fysieke schade optreedt bij gebruik van lsd, maar er zijn wel risico die zeker een fysieke uitwerking kunnen hebben. Ter informatie, schade treedt altijd op (bijv. longcellen beschadigen altijd als iemand rookt) en risico's hebben een kans om op te treden (niet alle rokers ontwikkelen longkanker). Risico's die onder andere horen bij lsd zoals Hppd, angstklachten, of depersonalisatieklachten kunnen allemaal ook voor serieuze lichamelijke klachten zorgen. Dan kun je bijvoorbeeld denken aan hartkloppingen, angstaanvallen en visuele klachten.

Waarschijnlijk heb je al gemerkt dat het een heftig middel kan zijn. Je bent erg jong voor gebruik van lsd. Er is bijvoorbeeld geen onderzoek gedaan naar het effect van lsd op de ontwikkelende hersenen. Zeker als je vaak gebruikt (direct na je tolerantie reset) en zeer hoog doseert (800ug) nemen risico's toe. In dat stukje ben je dus je eigen proefkonijn. Van andere middelen weten we wel dat de invloed op jonge/ontwikkelende hersenen veel groter is.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

04 februari 2020
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG