Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

He ik heb een vraagje, Ik zou binnekort is een keer xtc willen gebruiken maar ik wil weten hoe schadelijk het is als je het eenmalig doet. Is de schadelijkheid ter vergelijken met een nachtje goed zuipen of is xtc nog schadelijker dan alcohol?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: xtc vs alcohol

Beste vraagsteller,

Twee verschillende middelen met elkaar vergelijken is altijd heel erg lastig. De schadelijkheid van alcohol wordt vaker onderschat. Mensen die fors ieder weekend zuipen lopen op korte en lange termijn risico. Aan de andere kant is het wel mogelijk om alcohol relatief onschadelijk te gebruiken mits je heel weinig drinkt bijvoorbeeld als vrouw 1 glas per dag en 2 dagen in de week niet om het risico als verslaving zo laag mogelijk te houden. Daar tegenover staat dat 'gewone' doseringen XTC al problemen kunnen geven. Als je echter vaker en zwaarder alcohol gaat gebruiken, krijg je bij alcohol ook met forse gezondheidsrisico's te maken. De kans dat je aan alcohol verslaafd raakt, wordt ook door veel mensen onderschat. Eén ding is sowieso duidelijk. Het risico van verslaving is bij alcohol veel groter dan bij XTC.

Op de vraag of XTC schadelijker is dan alcohol kan ik dus zeggen, dat hangt er van af. Alcohol is verslavender en heeft over het algemeen grotere maatschappelijk gevolgen dan XTC. XTC hebben wij echter weer de ervaring mee dat het ook bij 'normale' dosering of fors gebruik kan leiden tot onvoorspelbare jarenlange klachten. Je neemt sowieso een risico met beide.

Hier kun je meer lezen over de risico's van alcohol.

Hier kun je meer lezen over de risico's van XTC.

Vriendelijke groet,

Mick

 

14 mei 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG