Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, even een vraag afgelopen zaterdag een goed feestje gehad en natuurlijk wat gesnoept , 1 4fmp capsule en 2 likjes mdma . Dagen er na wat hees nu fikse keelinfectie waarvoor de nodige antibiotica gekregen : feniticiline (broxil). Natuurlijk is het Komende zaterdag dominator en ik snap zelf ook wel dat niet ideaal is om dan middelen in te nemen . Maar zou het kunnen ?!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wij raden het af. De kans op klachten na XTC (en 4-FA/4-FMP) is een heel stuk groter als je niet helemaal fit bent. Overigens raden wij ook het combineren van 4-FA met XTC af. Hetzelfde geldt voor het re-dosen met 4-FA. Uit de praktijk merken wij dat de kans op overstimulatie en allerlei vervelende klachten in de periode na gebruik een heel stuk groter is. Misschien heb je gebruikt, laat ons even weten hoe het is gegaan. 

Als je risico's wilt beperken, zijn een aantal zaken van belang. Het beperken van dosis en frequentie en het niet combineren met andere drugs zijn, voor zowel XTC als 4-FA, de belangrijkste harm reduction tips. Voor XTC geldt een richtlijn van niet meer dan 1 a 1,5 mg mdma per kg lichaamsgewicht. Het beperken van de frequentie is ook erg belangrijk. Door niet vaker dan eens in de 2 a 3 maanden dit soort gebruiken, beperk je de risico's.

Als je dat dus allemaal niet doet, en twee weken achter elkaar XTC/4-FA gebruikt, en ook nog eens niet helemaal fit bent noemen wij dat gewoon onveilig of onverstandig gebruik. Dat dekt de lading iets beter dan 'niet ideaal'.

Lees hier meer over XTC en antibiotica.

Lees hier meet over XTC en 4-FA.

Mvg,

Ronald 

 

 

12 juli 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG