Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Geachte meneer, mevrouw, Ik heb dystrofie (CRPS) aan mijn been. Ik gebruik al jaren als medicatie 60 mg 0xycodon (langwerkend 2x30 mg), methadon zo nodig 20 mg verdeeld over dag (soms ook 10 mg is genoeg), amytripiiline 20mg s'morgens en 30mg 's avonds tegen zenuwpijn en ketenserine (bloeddruk verlagende middel om de vaten wijder te maken in mijn aangedane been voor meer bloedtoevoer) Nu wil ik tegen depressie ketamine gaan proberen. Ik zorg er voor dat er een nuchtere iemand naast me zit. Mijn 1ste vraag is aan jullie, kan ik ketamine met de bovengenoemde medicatie gebruiken? Is het veilig? Ik weet bijv dat XTC (MDMA) met hoge dosering amytriptiline een serotonine vergiftiging kan veroorzaken! Kan dat ook met ketamine? Kan bijv ketamine in combinatie met methadon? Ik ga de ketamine laten testen voordat ik het gebruik. Mijn 2de vraag is, Ik ben in 2015 geopereerd en de blokkade en pijnstillers hielpen niet en als laatste red midden gaven ze mij ketamine via het infuus. Ik wist toen niks over ketamine. Lang verhaal kort maken, IK HAD EEN RAAR, BIJNA ANGSTIG gevoel. IK bleef aan 1 idee hangen en was gewoon naar. Maar ik werd ook bang toen ze zeiden dat ik dingen kon gaan zien die er niet waren voordat ik het kreeg. Dus ik ging er angstig in. Later hoorde ik dat juist als je je laat gaan, go with the flow en je er niet tegen verzetten, dat het juist een mooie ervaring kan zijn. En dat het effectief kan zijn tegen depressie! Hoe groot is de kans dat ik weer een bad trip krijg? Nu gaat er iemand naast me zitten die spirituele dingen gaat tegen me zeggen zodat ik in mooie gedachten kom. Is de kans groot dat ik weer angstig word? Alvast bedankt. MVG, DL

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 767676

Beste vraagsteller,

Van ketamine is bekend dat een éénmalige dosering het methadongebruik kan verlagen. Door de pijnstillende werking. Er is geen gevaar voor serotoninesyndroom. 

De kans op angst neemt inderdaad af als je er zo ontspannen mogelijk ingaat. 

Lees onze pagina's over ketamine

Soms komen hartritmestoornissen voor bij amitriptyline en bij methadon, Die heet QT verlenging, is dat gecheckt bij je? 

Ketamine wordt momenteel onderzocht als middel tegen depressie. Zeer goede reacties zijn mogelijk. Ik adviseer je sterk om de ketamine behandeling samen met je psychiater te doen. De dosering is zeer belangrijk, net zoals het meten van de effecten. De toediening is met een spuit in spier of in ader. Ga dit niet zelf proberen. Je hebt zuivere medicamenteuze ketamine nodig.

MVG

 

Gerard A

drugsarts 

20 juli 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG