Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Is het mogelijk om een bepaalde drug in een gecontroleerde omgeving te proberen/ervaren? Snap dat het illegaal is maar beter in een gecontroleerde omgeving dan dat ik het koop via de zwarte markt en dan op de eerste hulp beland.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1324

Beste vraagsteller,

Zoals je zelf al aangeeft, zijn vele drugs illegaal. Dat betekent dat er geen therapeuten of stichtingen zijn die een dergelijke omgeving en begeleiding aanbieden. Toch zijn er wel mogelijkheden om een zo veilig mogelijk scenario te maken waarin je iets kan ervaren.

Graag wil ik je vragen onze pagina over drugs, set en setting te lezen. Als we het hebben over de drug, is het goed om te weten wat het met je doet, wat je kan verwachten en over de gebruikelijke dosis. Om het zo veilig mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk om je drugs te laten testen. De setting is de plek waar jij het gaat doen. Zeker bij tripmiddelen, maar ook bij uppers of downers, is het goed om iemand naast je te hebben. Dat noemen we ook wel een tripsitter. De setting gaat om jouw lichamelijke en psychische gesteldheid. Heb jij mensen in je familie met psychische stoornissen zoals schizofrenie, is het af te raden om hallucinogenen zoals paddo's, LSD of mdma te gebruiken. Je hebt dan een veel grotere kans hebt om in een psychose te raken.

In andere woorden, als jij in een zo gecontroleerd mogelijke situatie wil gebruiken, laat dan je drugs testen en weet wat je gebruikt. Je kan beter te weinig dan te veel doseren en doe het alleen wanneer jij je goed voelt. Zoek een plaats waar jij je veilig en vertrouwd voelt met iemand die je kan begeleiden.


Met vriendelijke groet,

Dion

24 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG