Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Dag meneer/mevrouw. Ik ben een jongen van 19 jaar. Ik ben de laatste anderhalf jaar begonnen met xtc te gebruiken. Dat ging altijd goed. Ik ben wel een keer veel te hard gegaan. Maar had daar niks aan overgehouden. Ik zat laatst op jullie website een beetje te lezen toen ik over een stukje kwam dat over visual snow ging. Er stond ook dat dat door xtc veroorzaakt kon worden. Toen ik dat gelezen had keek ik eens mijn kamer rond en viel mij op dat ik ook een soort van stipjes zag. Ik schrok daar van. Ik heb me die hele week er mee bezig gehouden. Buiten overdag zie ik het niet. behalfe als ik naar de lucht kijk en snachts. Binnen zie ik het op slecht belichte plaatsen. Na twee weken hield ik me er niet meer zo mee bezig. Ik heb sindsdien nog twee keer xtc gebruikt. Na gebruikt was de visual snow wel een beetje erger maar dat trok weer weg naar de normale hoeveelheid. Ik wil nu vanaf het nieuwe jaar gezonder gaan leven en proberen om hier vanaf te komen. Ik weet dat het niet slim was om nog twee keer xtc te doen. Maar ik had het al een soort van geaccepteerd. Ik heb er nu in de koudere maanden meer last van gekregen. Want het is donkerder buiten. Zouden jullie mij kunnen helpen om met een plan te komen ?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Bezem123

Beste vraagsteller,

Je las een verhaal op Drugsinfoteam over visual snow. Niet veel later zag jij het ook. Dit klinkt voor mij niet alsof je echt last hebt van visual snow. Veel mensen verwarren namelijk goedaardige floaters  (mouches volantes) met visual snow, of het is maar (zeer) tijdelijk van aard. Misschien jij ook? Iedereen ziet floaters, maar soms wat meer soms wat minder. Ook spikkels zien komt voor. Als je er echt op let, zie je altijd floaters. Een periodes van stress of na drugsgebruik kunnen mensen dit ineens meer zien. Soms zien mensen na XTC-gebruik een tijdje meer floaters, of spikkels, dan normaal en kan het ook vervelend worden. Meestal gaan dit soort lichte waarnemingsstoornissen vanzelf voorbij. 

Ik heb wat algemene tips voor je die kunnen helpen:

Weet dat er niks fysiek mis met je is. Je gaat niet dood, je wordt niet gek, er is niks ernstigs aan de hand. Het gaat wel over. 

- Gebruik geen koffie (en energy-drink), alcohol of drugs.

- Neem rust en probeer voldoende te slapen.

- Zoek afleiding en focus je niet op je klachten. 

- Maak je niet druk, laat gevoelens komen en gaan, verminder stress.

Groetjes,

Ronald 

28 december 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG