Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, De vriendin van mijn zoon is een fervent drugsgebruikster. Dat heeft er inmiddels al toe geleid dat hun zoontje bij ons is geplaatst door de JGB. Zij is al diverse malen opgenomen geweest in een kliniek om er mee te stoppen, maar dat heeft niet geholpen. De situatie is voor mijn zoon erg moeilijk. Hij wordt geacht om van zijn salaris (zij werkt niet en heeft geen uitkering)drugs voor haar te kopen. Dat kost veel geld, dus hij zit financieel zwaar in de problemen. Als hij zegt dat er geen geld is voor drugs te kopen, dreigt ze weg te gaan en dan doet hij het maar weer. Als ze geen drugs heeft, belt ze stiekem dealers op die het haar dan komen brengen. Is er iets wat ik kan doen om ze te helpen? Door haar gebruik hebben we minimaal contact, dus een goed gesprek met haar is niet mogelijk. Groeten, Oma

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Oma

Beste vraagsteller,

Wat een ontzettend nare situatie. Verslaving is een ingewikkeld probleem. Het is goed je te realiseren dat jij als moeder/oma dat probleem niet kan oplossen. Pas je goed op jezelf? We zien vaak dat partners of familieleden van iemand met een verslavingsprobleem het niet makkelijk hebben. Bedenk goed hoe ver je wilt gaan om te helpen en waar jouw grenzen liggen. Zorg dat je niet ten onder gaat aan haar probleem. Ditzelfde geldt nadrukkelijk ook voor jouw zoon. Echter als ik jouw verhaal heb ik het gevoel dat hij wel meer begeleiding op dat gebied kan gebruiken. De last die zij heeft van middelengebruik moet toenemen. Dat betekent dus ook geen drugs kopen als je je vriendin wilt helpen. Dan levert veranderen en het gebruik minderen of stoppen namelijk wat op. Ga geen problemen oplossen waar zij eigenlijk verantwoordelijk voor is.

Lees meer tips op: https://helpmijndierbareisverslaafd.nl/

Misschien is het een idee om samen met je zoon naar deze tips te kijken. Gezien de situatie waar hij in zit zou hij ook waarschijnlijk veel hebben aan persoonlijke begeleiding of begeleiding via hulpgroepen van partners. Op de site staan een aantal mogelijkheden voor hulpgroepen of individuele begeleiding. Ook de regionale instellingen voor verslavingszorg (zoals Brijder, Jellinek, Novadic Kentron etc.) hebben veel ervaring in het begeleiden van partners van een verslaafde. Ik hoop dat je iets aan de tips hebt. Sterkte.

Mvg,

Ronald 

05 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG