Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste heer/mevrouw, Ik wil graag weten of amfetamine ergens in Nederland legaal te kopen staat? Ik heb niet zoveel kennis over amfetamine. Ik heb het ooit gebruikt (rond 3 manden) puur om mijn examen te halen. Dit was ruim 10 jaar geleden in Polen waar ik vandaan kom en waar ik toen studeerde. IK woon tegenwoordig in Nederland en ik ben mij aan het omscholen. Ik heb wat heftige examen te halen dus ik dacht om een beetje amfetamine daarbij te gebruiken, alleen weet ik niet of het mogelijk is. Kan ik het ergens in Nederland legaal krijgen? Alvast bedankt, Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Amfetamine (speed) staat op de Opium I lijst van de Nederlandse wetgeving. Dat wil zeggen dat het om een illegaal middel is wat niet via een legale weg te verkrijgen is. Ik kan je dus niet helpen met het verkrijgen van amfetamine.

Je geeft aan dat je het nodig hebt voor een moeilijk examen. Ik kan me voorstellen dat je in de verleiding komt hiervoor iets te gebruiken. Dit heeft vooral een voordeel op korte termijn: het kan voor sommige mensen makkelijker worden zich te concentreren. Op lange termijn kan het juist problemen met zich meebrengen. Behalve een verslaving bij regelmatig gebruik, leer jij jezelf aan dat wanneer je goed moet leren, je amfetamine moet gebruiken. Ook weten we dat mensen onder invloed gemiddeld slordiger werken en slechter onthouden. Wanneer jij een diploma hebt gehaald, wordt er verwacht dat jij op het niveau van de moeilijke toets kan denken en werken. Wanneer je alleen op dat niveau presteert onder invloed van amfetamine, kan dat in de toekomst problemen met zich meebrengen. 

Wil je meer informatie over amfetamine en over de risico's (bij lang gebruik?), dan kan je hierover meer lezen op onze pagina over amfetamine. Wist je trouwens dat je in Nederland alle partydrugs kan laten testen?

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, horen wij het graag!

Met vriendelijke groet,

Dion

09 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG