Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo forum, Ik ging gisteren uit in de club waar ik altijd kom, ik ken alle medewerkers goed en bijna alle klanten ook. Hierdoor voel ik mij altijd veilig en laat mijn drinken overal staan. Ik heb redelijk wat drank en drugs ervaring maar gisteren was even anders. Alles ging goed, ik had al lekker wat gedronken (geen drugs) en stond met iedereen te praten en dansen zoals elke keer dat ik daar kom. Toen ineens werd ik wakker in de wc met de deur op slot, zonder een idee te hebben van wat er was gebeurd. Er stonden mensen buiten de deur tegen mij te schreeuwen en op de deur aan het slaan. Ik wou op ze reageren maar het lukte niet, ik kon niet bewegen op praten. Ik probeerde de hele tijd ''Jan'' te zeggen, de naam van een medewerker daar. Ik wist dat het geen goed nieuws was, zo had ik mij nooit gevoeld. Ze hebben met een boormachine de deur open gemaakt en mij uit de wc gehaald. Eenmaal beneden hebben ze een taxi gebeld. Ondertussen ging ik helemaal uit mijn dak, er was een soort stem in mijn hoofd die mij vertelde wat er aan de hand was, alsof ik geen eigen gedachtes had?? Ik probeerde mij steeds te verzetten tegen de stem en het falen van mijn lichaam, wat zich uitte in spastische bewegingen, schreeuwen en herhaaldelijk out gaan (wat voelde als dood gaan) en weer wakker worden (wat geen pretje was). Dit heeft een goed tijdje geduurd. Ik ben met de taxi naar het ziekenhuis gebracht, onderweg kon ik alleen maar schreeuwend huilen, ik wou uit mijn hoofd. Het ziekenhuis is best en eindje weg en bij de tijd dat we daar aankwamen was ik een zombie. Ik had wel meer controle over mijn lichaam en in mijn hoofd had ik de strijd opgegeven. Ik voelde mij meer dood dan levend. In het ziekenhuis testte ze mijn bloeddruk en hartslag en dat was het. De vriend die constant bij mij was in dit verhaal heeft vaker aangegeven dat er iets in mijn drinken is gestopt, maar daar leken ze niet in te geloven. Dus nu is mijn vraag, wat is dit geweest?? Kan het ook alcohol vergiftiging zijn geweest of iets dergelijks? Ik ben bekend met xtc truffels coke speed lsd en ketamine maar dit was andere koek. Het had op sommige momenten wel vergelijkbare effecten als ketamine. Alvast bedankt,

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 8471

Beste vraagsteller,

Jeetje wat een vervelende ervaring! Hoe gaat het nu met je? Wij krijgen best wel vaak vragen van mensen die alcohol gedronken hebben en die een vervelende ervaring hebben gehad en het idee hebben gedrogeerd te zijn. Vaak heeft iemand heel veel vragen over hoe dit heeft kunnen gebeuren? Het is dan ook een logische gedachte, wanneer je zoiets vreemds meemaakt, om te denken dat er iets in je drankje gedaan is. Eigenlijk is de gedachte dat het een andere drug moet zijn ook wel te verklaren. In onze maatschappij is alcohol heel normaal en wordt als een 'licht' middel gezien. Mensen hebben veel ervaring met alcohol en geeft over het algemeen een zelfde soort effect. Hier schuilt echter een grote valkuil. Alcohol is namelijk best een heftig middel (eigenlijk een harddrug) wat bij mensen voor grote gedragsveranderingen kan zorgen. 

Om antwoord te geven op je vraag; jammer genoeg is het voor mij niet met 100% zekerheid te zeggen of er sprake van drogering. Ik kan wel opschrijven wat ik denk. Bewust drogeren komt echt heeeeeel weinig voor en bovendien zouden er dan vaak ook andere signalen kunnen zijn zoals verdachte personen, mensen die een motief hebben, meegenomen of beroofd worden, of eventuele bepaalde effecten die bij drugs horen en niet bij alcohol kunnen horen. Jij schrijft over; ineens wakker worden in de wc met deur op slot, outgaan, angst, paniek, het gevoel dat je observator bent van het geheel (falen lichaam en stem). Deze signalen kunnen prima duiden op een best wel heftige alcoholvergiftiging en een stukje paniek dat daarbij komt kijken.

Uit mijn ervaring weet ik dat 99 van de 100 keer de oorzaak alcohol zelf is die onvoorspelbaar valt. Hoe voelde je je de dag erna? Had je een kater? Dan duidt dat nog sterker op alcohol. Hoe zat je in je lichamelijk en geestelijk in je vel? Heb je een drukke tijd gehad? Dat soort factoren kunnen allemaal meespelen bij een gezondheidsverstoring door alcohol. Niet alleen de hoeveelheid alcohol die je drinkt is van invloed op het effect maar ook de drug, set en setting zijn heel erg belangrijk bij het effect. Hierdoor kun je soms heftiger reageren dan verwacht. De meeste mensen herkennen wel het meest simpele voorbeeld. Hoe kan het dat iemand soms na enkele glazen het gevoel heeft heel dronken te zijn, en de andere keer na een glas of tien het gevoel vrijwel nuchter te zijn? Het komt vaker voor.

Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben en je wat gerustgesteld te hebben. Als je nog vragen hebt kun je ze altijd weer stellen aan ons.

Mvg,

Ronald

25 maart 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG