Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

mijn vraag ik gebruik al een tijdje seddistress 100 daar zit valeriaan in kunt daar verslaafd aan worden ja of nee

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je interessante vraag. Je vraag ligt iets genuanceerder dan ja of nee, het antwoord is namelijk ja en nee. Graag leg ik uit waarom. Voor zover ik kan vinden bevat Sedistress 100 geen valeriaan maar passiebloem. Aan passiebloem kan je niet verslaafd raken. 

Je kan echter wel een soort geestelijke afhankelijkheid krijgen. Sedistress 100 stelt dat het helpt te ontspannen of te kalmeren. Ik ga ervan uit dat jij last hebt van gespannenheid, stress en/of angstklachten. Heel veel mensen hebben hier last van en slikken hier medicatie voor. Alhoewel we het in de volksmond niet echt een verslaving noemen, raken mensen wel afhankelijk van een kalmeringsmiddel. Zonder kalmeringsmiddel voelen zij zich niet lekker in hun vel, maar met kalmeringsmiddel voelen zij zich prima. De vraag is: zijn er ook andere manieren om van stress, gespannenheid of angstgevoelens af te komen? Hier voor zijn een tal van niet medicamenteuze oplossingen. Voor sommigen helpt yoga, mindfulness, meditatie, sporten, praten en ga zo maar door. 

Wij weten dat, gezien je leeftijd, het voor veel jongeren een hele drukke, stressvolle levensfase is. Daarnaast vinden veel jongeren het juist moeilijk om met stress om te gaan. Er zijn gezonde- en ongezonde manieren om met stress om te gaan. Het gebruik van drugs, alcohol, nicotine of 'natuurlijke' stoffen als Sedistress kan heel goed helpen, maar leert jou niet hoe je om kan gaan met de stress in het dagelijks leven. Met andere woorden leer jij door Sedistress te gebruiken, niet hoe je zonder een middel met stress om kan gaan.

Echter spreek je ook over Valeriaan. Graag geef ik daar ook wat informatie over. Om te beginnen is weinig onderzoek gedaan naar de effecten van Valeriaan op lange termijn. Er wordt aanbevolen het niet langer dan zes maanden achter elkaar te gebruiken. Ik hoop je zo wat meer informatie gegeven te hebben. Ik kan me voorstellen dat je alsnog met vragen zit. Voel je vrij om deze te stellen!

Met hartelijke groet,

 

Dion

03 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG