Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Een vriend van mij heeft in 1 keer een paniekstoornis gekregen en dat zijn geen gedachtes wat dat in stand houdt maar de biologische factoren zoals alle neurotransmitters en receptoren. Hem is dit aangedaan geen enkele drugs zou dit kunnen veroorzaken ben ze allemaal afgegaan welke richting moet ik kijken wat voor stoffen of drugs kan dit veroorzaken want hij voelde die klap echt in z’n hoofd en vandaaruit gelijk ademhaling omhoog hyperventileren en gelijk alles anders. Constant adrenaline die maar blijft komen er is een zware ontregeling want hij doet niks meer..

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1990

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Ik heb wat moeite met je vraag te begrijpen. Begrijp ik je goed als ik schrijf dat je denkt dat die vriend een paniekstoornis heeft gekregen door het gebruik?

Het ontstaan van angst- of paniekstoornissen kan zeker door het gebruik van middelen. Echter ontstaan veruit de meeste angst- en paniekstoornissen niet door gebruik. Het kan bijvoorbeeld door stress komen of het meemaken van een traumatische gebeurtenis. Als ik het zo lees, denk ik niet dat het ontstaan is door gebruik. Los daarvan, krijgt die vriend van je hier hulp voor? Er zijn tal van mogelijkheden hiervoor. Als hij hier veel last van heeft, zou hij altijd naar zijn huisarts kunnen gaan.

Heb ik je vraag verkeerd begrepen, of heb je misschien nog een andere vraag? Laat het ons dan weten!

Met hartelijke groet,

Dion

03 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG