Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik slaap altijd super slecht na drugs gebruik (meestal xtc/4fmp) Kan ik hiervoor Temazepam innemen? 20 mg ongv. 4u na laatste innamen van xtc ben een man, weeg 90 en ben 1.88

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 5306gp

Beste vraagsteller,

Incidenteel een (door de dokter voorgeschreven) slaappil kan geen kwaad. Slaappillen (benzo's) werken echter minder goed, omdat de effecten verminderd worden door XTC en vooral 4-FA vanwege de lange halfwaardetijd. Neem je regelmatig slaappillen dan bouw je ook nog eens heel snel tolerantie op waardoor je meer nodig hebt voor hetzelfde effect. Hierdoor nemen de risico's ook toe. Het risico's op verslaving bij gebruik van benzo's wordt nog steeds enorm onderschat. Bij frequenter gebruik kun je bij bepaalde slaappillen vrij gemakkelijk een sterke lichamelijke verslaving veroorzaken. Daarom raad ik liever een middel zoals Melatonine aan, wat als anti-oxidant bovendien mogelijk een gunstige uitwerking heeft op schade door XTC/4-FA door het verminderen van oxidatieve stress. Vitamine C kun je om dezelfde reden slikken. Vitamine C doet helaas niks voor je slaap.

Maar let op: het is in de eerste plaats het allerbelangrijkste om je dosering te verlagen en/of je frequentie van gebruik aan te passen. Doseer je lager of combineer je niet dan zul je waarschijnlijk ook gemakkelijk in slaap vallen. In geval van XTC niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht, en niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden. Bovendien is het ook om andere redenen af te raden om bijvoorbeeld 4-FA te combineren met XTC. In het algemeen zijn er aanwijzingen dat het combineren van XTC en amfetamine de schadelijkheid voor de hersenen vergroot. Het zou zeer goed kunnen dat deze combinatie van 4-FA en XTC een vergelijkbare werking heeft. Maar, er is nog te weinig bekend om harde uitspraken te kunnen doen omdat er nog helemaal geen onderzoek naar deze stof gedaan is. Maar als je extra risico's wilt vermijden, combineer dan 4-FA niet met XTC.

Lees ook eens onze folder over 4-FMP/4-FA. Daar vind je ook meer informatie over de effecten en risico's. Lees onze info over XTC ook nog eens door. 

Mvg,

Ronald

19 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG