Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Regelmatig heb ik een party. Soms gebruik ik daar met mate poppers kamagra xtc en gbl. Heb nu chemokuur Capox ivm metastasen. An ik tijdens deze chemokuur genoemde chems met mate gebruiken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Capox en chems

Beste vraagsteller,

Je vraagt of je poppers, kamagra, XTC en GBL kan combineren met Capox (capecitabine & oxaliplatin).

Allereerst kijk je naar de bijwerkingen van Capox. Deze komen voor een deel overeen met de bijwerkingen van de middelen die je zou willen gebruiken. Dus die kunnen elkaar versterken. De dosering Capox kan in de loop van de tijd bijgesteld worden door je dokter aan de hand van je bloeduitslagen en bijwerkingen. Wanneer je veel bijwerkingen hebt, kan het zijn dat de dosering ten onrechte verlaagd moet worden. Met als gevolg dat de behandeling minder goed aanslaat. Hier is het dus belangrijk om de twee effecten goed te onderscheiden.

De combinatie van XTC en poppers vormt mogelijk een zware belasting voor je hart- en bloedvaten. XTC vernauwt de bloedvaten en poppers verwijden ze juist. Het is niet bekend wat gaat overheersen. Poppers werken wel veel korter dan XTC, dus de bloeddruk zou in dat geval toch waarschijnlijk stijgen.

Combineer poppers niet met Kamagra. De bloeddruk kan dan gevaarlijk dalen. Dit kan zelfs fataal aflopen.In minder ernstige gevallen val je flauw. Capox heeft als veel voorkomende bijwerking dat het de bloeddruk ook kan doen dalen. Een levensgevaarlijke combinatie dus.

Daarbij is bij het gebruik van XTC de ‘set’ erg belangrijk. Wanneer je je niet lekker voelt op het moment dat je gaat gebruiken, is de kans op een bad trip vergroot. Zowel door de medicatie als door de zieke waar je de medicatie voor krijgt, kan de ‘set’ niet goed zijn. Er zijn al met al flink wat risico's aan de combinatie. Vooral als je veel bijwerkingen hebt. Als je die niet wil nemen, doe je het niet.

Met vriendelijke groet,

Trijntje E
drugsarts

21 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG