Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey, ik ben een jongen van 18 jaar en weeg 90 kilo. Ik ga binnenkort naar een feestje en wil daar xtc of M gaan proberen. Overigens gebruik ik concerta 56 mg. Dus mijn vraag was is dit heel gevaarlijk zitten er veel risicos aan en aan welke het minst? Met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Fietsen

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag! Wat goed dat jij jezelf informeert voordat je een keuze maakt. Ik ga je proberen zo duidelijk mogelijk te zijn, waardoor jij een juiste keuze kan maken.

Xtc (=mdma) heeft een opwekkend effect op het centrale zenuwstelsel. Je krijgt meer energie, voelt je vrolijk en de meeste mensen willen veel dansen en/of praten. 

Concerta (=methylfenidaat) heeft ook een opwekkend effect op het centraal zenuwstelsel. Gelijktijdig gebruik van stimulerende middelen, zoals mdma en concerta, brengt extra risico’s met zich mee; deze versterken namelijk elkaars werking. Dit kan tot overstimulatie van het centrale zenuwstelsel leiden. Dit kan leiden tot een tal van klachten, zowel psychische als lichamelijke. Met andere woorden: slik je concerta en gebruik je mdma, loop je een vergroot risico op problemen. 

1. Xtc (mdma) zorgt voor een verhoogde concentratie serotonine, noradrenaline en dopamine in de (synaps van de) hersencellen. Omdat beide middelen inwerken op het dopaminesysteem, kan het tot overstimulatie van het centrale zenuwstelsel leiden. Gevolgen hiervan zijn hartritmestoornissen, ademhalingsproblemen en een gevaarlijk hoge bloeddruk. Nog een reden om voorzichtiger te doseren. Àls je het doet.
2. Als je ad(h)d hebt en misschien wel angst of depressie erbij, is de kans dat het mis gaat, in de vorm van bv. een bad trip of van langere sporen in je stemming, mogelijk verhoogd.
3. Langdurig Concerta slikken kan de enzymen remmen die de mdma afbreken, waardoor er sterkere effecten van mdma mogelijk zijn. Daarom moet je een lagere dosis nemen dan zonder Concerta.

Het is te overwegen om tijdelijk te stoppen met het gebruik van Concerta. Gezien Concerta relatief lang werkt, zou ik de dag daarvoor al niet slikken. Mocht je kiezen om beide te gebruiken, des te lager je doseert, deze te minder risico je loopt. Wil je weten hoe je, qua doseringen, de risico's beperkt? Dat vind je terug op onze pagina's over mdma. Overigens weet je alleen door je drugs te laten testen, welke stof en hoeveelheid er in zit.

Dus: altijd testen op het gehalte mdma, ervaring opdoen met maximaal 1 mg mdma per kg lichaamsgewicht en als je nul risico wilt nemen: niet doen.

Ik hoop je zo voldoende informatie gegeven te hebben. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben, laat je dit ons weten?

Met hartelijke groet,

Dion & Gerard

26 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG