Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Na een bad trip is mijn werkelijkheid veranderd in mijn hoofd. Ik word sneller dronken al na 2 tot 3 biertjes, ik slaap moeilijk en heb allerlei oogklachten. Problemen met het libido zoals hier blijkbaar vaker aangegeven op jullie website. Is dit post traumatische stress? Ik heb ook last van herbelevingen... graag uw mening. Huisarts ben ik helemaal niets mee. Of moet ik terug gaan trippen om zo een einde te maken aan die slechte ervaring. Ik wacht op uw feedback. Fijne avond

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Nare ervaring

Beste vraagsteller,

Het lijkt me erg vervelend om hier last van te hebben! Je spreekt over dat de werkelijkheid veranderd is in je hoofd. Dit omschrijf je duidelijk. Het is inderdaad een stressreactie op een traumatische ervaring. De bad trip in dit geval. Alle klachten die je omschrijft horen bij een lichaam dat teveel stress ervaart. Of je het dan PTSS moet noemen, laat ik in het midden. Er zijn inderdaad overeenkomsten. Je kunt er in ieder geval wel vanaf komen. 

Je vraagt je af of je de trip 'af moet maken' door opnieuw te gebruiken. Dit wil ik je afraden. Jouw lichaam moet de aankomende tijd leren dat je in een veilige omgeving bent en ontspannen. Opnieuw drugs (nicotine, alcohol, caffeine dus ook) gebruiken staat jouw herstel zeker in de weg. Op onze pagina: 'omgaan met dps' staan tips hoe je van deze gevoelens af kan komen. Dit betekent niet dat je DPS of HPPD hebt, hier staan alleen de tips. Die zijn namelijk universeel. 

Echter is dat makkelijk voor mij om te schrijven, maar kan het herstelproces soms best wel moeilijk zijn. Je geeft aan dat je huisarts geen optie is. Echter kunnen huisartsen of psychologen je wel in dit proces begeleiden. Ook ben je welkom om contact te zoeken met ons Medisch Spreekuur Partydrugs. Onze arts is gespecialiseerd op deze klachten.

Gezien bij jou de trigger duidelijk de bad trip is, heb je kans dat je er met bepaalde techniek vanaf komt, namelijk EMDR. Dit is een korte behandeling gericht op verwerking van trauma. In korte tijd neemt daarna de stress af. Deze behandeling bieden sommige psychologen aan. Hoe sneller je ermee begint, hoe eerder je van je klachten af bent. Daarnaast is het zoeken van ontspanning en afleiding belangrijk voor je.

Ik hoop je zo wat verder geholpen te hebben. Toch kan ik me voorstellen dat je nog meer vragen hebt. Indien je nog wat wil weten, of je met deze klachten blijft zitten wil ik je vragen weer contact met ons te zoeken!

Succes de aankomende tijd en een hartelijke groet,

Dion

02 juli 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG